nit

VISITA GUIADA

El divendres posterior a la Festa Major de Montblanc els bastoners petits van tenir una sorpresa a l’anar a assajar. A les 20h anaven arribant al Local d’Assaig però els caps de colla els van dir de no agafar bastons i posar-se de nou les jaquetes. Què passava doncs? -preguntaven estranyats els infants…

Tota la colla va fer cap a la Torre de Sant Francesc, on ens esperava el Joan, un guia turístic montblanquí i col·laborador durant molts anys amb el Ball de bastons de Montblanc. Un cop vam haver entrat, tots els infants van escoltar atentament les explicacions sobre el recinte emmurallat de la Vila Ducal i després vam pujar a dalt de tot de la torre. Com que el Sol s’havia acabat d’amagar darrere les Muntanyes de Prades, la visió del Montblanc nocturn va meravellar els nens.

A continuació, els integrants de la Colla Petita vam baixar per passar a tocar dels merlets i gaudir del passeig pel ‘pas de ronda’ fins a la Torre de Sant Jordi, on davant diu la llegenda que el Sant hi matà el Drac. Com que aquesta llegenda a Montblanc ja ens la sabem, als nens se’ls va explicar la Llegenda del Ball de bastons de Montblanc.

En el viatge de retorn pel ‘pas de ronda’, els infants es van fer notar i és que tan dins com fora muralla, la gent del voltant aixecava el cap preguntant-se què era tot aquell terrabastall que corria pels merlets del recinte emmurallat. Un cop de nou al carrer, vam agrair amb un aplaudiment les explicacions del Joan i vam tornar cap al Local d’Assaig.

Fotografies de la visita de la Colla Petita

El Ball de bastons de Montblanc vol agrair públicament la col·laboració de l’Oficina de Turisme de Montblanc i de l’Associació de Guies Turístics de Montblanc, i molt especialment del Joan Gómez, guia i gran amics dels bastoners. Molt agraïts!!

Deixa un comentari