tnbc15_1

TROBADELL, LA 40a

Foto: J.M. Griso

 

Amb la calor ens arriba també la nostra gran Festa Major, la gran festa del món bastoner català; la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya. En aquesta ocasió era la 40a i ens vam desplaçar fins al bonic poble de Taradell (Osona).

Poc a poc totes les colles van anar arribant fins que vam sumar més de 1.300 bastoners de totes les edats i d’arreu de Catalunya per començar a ballar i picar, a saltar, a riure i a dansar, en una de les 3 cercaviles que transcorrien pels carrers de Taradell. Els montblanquins vam picar de valent i vam alternar diverses marxes amb balls de lluïment com el “Ball de Sant Joan” o els sempre nerviosos “Jueus”, entre altres.

 

Finalment, ens vam trobar tots els bastoners i van començar els ja tradicionals 5 minuts que es donen a totes les colles per picar i ballar alhora. La imatge sempre resulta espectacular i és molt agraïda per a tots els bastoners. Ei!! Abans, però, vam tenir temps de fer-nos la nostraselfie bastonera:

Imatges de la 40a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya, celebrada a Taradell (Osona)

Foto: J.P. Jàvega

Després dels actes, els balls i els parlaments, vam tornar al pavelló a canviar-nos i ens vam disposar a gaudir d’un excel·lent sopar de germanor amb tots els bastoners d’arreu de Catalunya. Durant la jornada, vam poder intercanviar impressions amb companys bastoners d’altres poblacions i saludar a vells amics.

Ja contents (i tips!) vam tornar a la Vila Ducal de matinada, no sense abans haver felicitat als companys dels Bastoners de Taradell per l’excel·lent organització. Per cert, enguany celebrem els 35 anys de la Trobada Nacional a Montblanc del 1980 i també els 5 anys de la Trobada Nacional a Montblanc de 2010. Com passa els temps!!

Imatges de la 40a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya, celebrada a Taradell (Osona)

Deixa un comentari