bcn1

PADRINS A BARCELONA

El passat dissabte 7 de febrer la Colla Gran del Ball de bastons de Montblanc ens vam desplaçar fins a la capital del Principat de Catalunya per viure un moment històric en primera persona; vam fer de padrins del Ball de bastons de Barcelona, juntament amb el Ball de bastons d’Igualada.

El camí l’iniciàvem amb moltíssim fred i ple de neu als vorals de la carretera, però a mesura que ens acostàvem a la ciutat comtal la neu va desaparèixer. Amb tot però, després de canviar-nos a l’Ajuntament de Barcelona i posar-nos el vestit de bastoner, vam poder notar el fred que feia a la Plaça de Sant Jaume i carrers del voltant.

A les 12h al mig de la Plaça de Catalunya (al rovell de l’ou) es presentava la nova agrupació barcelonina i, amb l’apadrinament de les colles històriques de Montblanc i Igualada, rebia el nou banderí i s’estrenava el Ball de bastons de Barcelona. En un moment tan important per als barcelonins, vam escollir un ball amb molt de significat: “El Pasqualé”, un records als que ens han precedit i ja no hi són, un homenatge a totes les persones de barcelona -i fora d’ella- que no han pogut arribar a veure la creació del Ball de bastons de Barcelona.

 

A continuació, els nouvinguts i els dos padrins vam realitzar una cercavila pel centre de Barcelona que no va oblidar llocs amb molta història, com l’Avinguda del Portal de l’Àngel, la Plaça de la Catedral o la Capella de Santa Eulàlia al mític carrer de la Baixada de la màrtir, fins a acabar a la Plaça de Sant Jaume. Allà, vam executar dos balls amb molt de simbolisme per a aquella Diada; “el Pagès” i el “Ball de Vilasalva”. El primer servia per refermar que venim d’una comarca eminentment agrícola i rural, mentre que el segon és una al·legoria al renéixer (talment com Montblanc va fer-ho a partir de l’antiga població de Vila-salva), apart de ser un dels balls més plàstics del nostre repertori. Després de la presentació oficial de la nova formació de Barcelona, vam fer un pica-pica a l’Ajuntament de Barcelona.

Després d’un excel·lent dinar al Barri del Raval, vam poder gaudir de les Festes de Santa Eulàlia al llarg de les Rambles i carrers adjacents, fins a l’hora de tornada cap a la Vila Ducal, on vam arribar-hi ja a l’hora de sopar.

Des del Ball de bastons de Montblanc, felicitar públicament als amics de Barcelona i agrair-los que haguessin pensat en nosaltres per fer-los de padrins! És tot un honor tenir un fillol com el Ball de bastons de Barcelona!

Imatge de comunió BdB Barcelona - Montblanc

Deixa un comentari