maties15

FESTES DE FIRES

I un cop més, al maig, celebrem les Festes de Sant Maties a Montblanc… La nostra Festa Major petita va començar el divendres 8 de maig quan la Colla Gran va acompanyar les Autoritats (en funcions) a la Salve Solemne a l’església de Santa Maria. Quan les campanes repicaven a cor que vols, vam fer l’entrada a la Plaça juntament amb els Gegants, Nanos i l’Aliga de Montblanc. Els balls de lluïment van ser el “Ball de Sant Joan” i la sempre interessant “Tral·lara”.

L’endemà, 9 de maig, sortíem amb la Colla Petita i la Colla Gran per celebrar la Diada en honor a l’Apòstol Sant Maties, patró de Montblanc. Després de la Missa Solemne a Santa Maria, les dues colles bastoneres van entrar a Plaça executant la “Marxa Llarga”. Com ve sent habitual des de fa més de 30 anys, el Bestiari Popular ens precedia.

La Colla Petita va picar els balls de “La Seca”, “Les Dones” i “El Pagès”, una actuació amb els balls inicials de tot bastoner montblanquí que significava el debut de fins a 5 nous bastoners! A més, val a dir que els bastoners petits vam rebre mostres de felicitacions de bastoners d’altres temps, meravellats per la correctíssima execució dels balls i l’excel·lent coreografia.

Al seu torn, la Colla Gran del Ball de bastons de Montblanc va aconseguir una de les millors actuacions dels últims anys; va obrir plaça amb un perfecte “Ball de Sant Joan”, seguit d’un dels moments àlgids de l’actuació: “Els Escurçons”. Un dels balls tècnicament més difícils de tot el repertori bastoner montblanquí i que va sortir rodó rodó. Actes seguit, vam picar un dels balls més elegants i bonics, “El Ball de Vila-salva”. L’actuació va tancar-se amb un “Popurri de Reverència, Jueus, Pere qui té son, Sant Joan, Tres i Clos, amb Trumfa i Marxa Llarga amb Tomb a la Plaça”, la cirereta!

No podem acabar aquestes línies sense felicitar al Bernat, al Pau, al Biel, al Xavier i al Guillem pel seu debut bastoner. Benvinguts a la família del Ball de bastons de Montblanc!

Deixa un comentari