infantil2015

FESTA MAJOOR

Un any més, hem tornat a gaudir d’una gran Festa Major bastonera i els bastoners n’han estat protagonistes en diverses fases dels actes:

DIA 7 – La Vigília

La Colla Gran vam acompanyar les noves Autoritats Municipals cap a la Salve Solemne a l’església de Santa Maria. En acabar, vam fer dos balls de lluïment a la Plaça Major, acompanyats de l’Àliga i els Gegants. Amb aquest acte donàvem el tret de sortida a la Festa Major.

DIA 8 – Diada de la Mare de Déu de la Serra

Puntualment a les 7h del matí començàvem les tradicionals Matines Bastoneres per tal de despertar el poble i anunciar que el dia gran de la festa ha arribat! Durant tot el matí no vam parar de picar i riure i conversar amb els amics que ens oferien diversos refrigeris i avituallaments. Un plaer com sempre visitar les famílies del Mestre Bastoner Ramon Torrat, de l’exalcalde Hble. Sr. Gomis, dels Esplugas, de Cal Pasqualé, i també les visites a la nostra estimadíssima Plaça dels Bastoners i al nou regidor de Festes (Oriol Pallissó) i a l’Alcalde (Josep Andreu). Molt agraïts per tot!

A continuació, la Colla Petita i la Colla Gran vam unir-nos a la resta del Seguici Popular per anar fins a l’Ofici Solemne en honor a la Mare de Déu de la Serra al seu Santuari. A continuació, tots els diversos balls de lluïment del Seguici a la Plaça Major de la Vila. La Colla Petita va picar la Seca, el Pagès i va acabar amb una Marxa Llarga, mentre que la Colla Gran va picar els Tres Tambors, un imponent Vila-salva, els Jueus i va acabar amb una Trumfa amb Marxa Llarga i Tomb a la Plaça. Genials!

 

DIA 9 – Festa en honor a Sant Maties

El darrer dia de la Festa era diferent; enguany sortia la Colla Gran pel matí i la Colla Petita per la tarda. Els grans es van lluir en l’actuació a la Plaça Major del migdia. El primer ball va ser una espectacular Diana i a continuació va venir un treballat i inaudit Perico de 16. La cirereta arribaria amb el Popurri amb Trumfa amb Marxa Llarga i Tomb a la Plaça. Tot plegat una gran actuació.

Per la tarda, s’estrenava el nou format d’actuació del Seguici Infantil de Montblanc. Els petits bastoners van tenir una tarda de molta feina ja que els balls gairebé no van donar treva als jovenets. Actuacions a la Plaça de Sant Francesc, al carrer major i finalment a la Plaça Major, on vam picar la Seca, el Pagès i la Marxa Llarga.

Destacar en aquest punt les felicitacions rebudes per part de diversos exbastoners que es meravellaven de l’actuació de la Colla Petita. Per això, es va organitzar un excel·lent berenar per als joves bastoners:

Imatges de la Festa Major 2015

Deixa un comentari