CORPUS

Així com l’any va passant, han transcorregut ja 60 dies des de Pasqua. Això vol dir que, com cada any, ha arribat el torn de celebrar la Festa del Corpus Christi. I per al folklore popular, el Corpus ens és la festa més tradicional, doncs d’aquí provenim tots els grups, colles, bèsties i imatges que omplen les nostres festes majors.

A Montblanc, ho celebrem el diumenge per la tarda i, juntament amb tot el Seguici Popular, no hi vam faltar el Ball de Bastons de Montblanc; les dues colles -Gran i Petita- hi vam ser presents. Durant la Solemne Processó, la Colla Petita vam picar diverses “marxes llargues” pels carrers del centre històric de Montblanc i, al seu torn, la Colla Gran vam alternar marxes (llargues i noves) per amenitzar el recorregut. També, vam mostrar l’acatament als diversos altars preparats amb l’execució de diversos balls, com el “Ball de Sant Joan”, “Els Jueus” o “Els Tres Tambors”.

Després dels actes religiosos, el Seguici Popular va prendre la Plaça. Els bastoners petits vam entrar amb una preciosa “Marxa Llarga” i la Colla Gran vam entrar amb la “Marxa Nova”. A la tanda de lluïment, la Colla Petita vam fer “La Seca”, “El Pagès” i va sortir de Plaça amb una nova marxa, de 12. Els grans -en formació de 16- vam executar les danses de “La Diana” i “El Vila-salva”, per acabar amb una “Trumfa amb Marxa Llarga”.

Des del Ball de bastons de Montblanc volem felicitar al bastoner Sergi Guasch en motiu del naixement del seu fill Arnau, al que vam fer entregar d’un petit regal en nom de tota la colla.

Deixa un comentari