V CRIT DE GERMANOR

El dia 15 de juny de 2014 passarà a la nostra història com el dia en què vam celebrar el V CRIT DE GERMANOR ALS BASTONERS DE MONTBLANC.

Des de les 8:30h del matí, van ser prop de 200 bastoners que van congregar-se al Santuari de la Mare de Déu de la Serra per compartir una jornada 100% bastonera. L’esmorzar popular va ser molt concorregut i de seguida vam poder veure les enormes ganes que hi havia de ‘picar’, però no pas d’omplir-se l’estómac sinó que espontàniament, les diverses colles van anar congregant-se i demanat als flautistes que els toquessin diversos balls. De seguida, la Plaça de la Serra va omplir-se del so dels bastons.

Puntualment a les 10h, tots els bastoners van omplir el Santuari per celebrar una Missa Solemne en honor als bastoners difunts. Hi va haver moments emotius al recordar diversos joves i adults que tots recordem i que tan bones estones havíem compartit tot picant a la colla. A més, tot just sortir de Missa hi va haver una ofrena floral al Monument Bastoner del Passeig Joan Martí Alanís en record de tots els que ja no hi són.

Acte seguit, les diverses colles van formar-se i va començar una espectacular cercavila que ens va portar a la Plaça Major de la Vila Ducal on tots els bastoners van fer la seva entrada amb la Marxa Llarga que va ser molt i molt aplaudida com més grans eren els bastoners. Un cop tots arribats a plaça, cada grup va executar un ball a la seva elecció, sent tots encoratjats per familiars, amics i resta de bastoners.

Després ens vam dirigir fins a la Plaça de Sant Francesc on va haver-hi els discursos de les Autoritats que han col·laborat amb nosaltres (Ajuntament de Montblanc, Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Diputació de Tarragona, Generalitat de Catalunya i Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya) i l’actuació conjunta dels 200 bastoners amb la “Marxa dels Soldats”. Realment espectacular!

Després de l’entrega de records, vam entrar a l’antiga església de Sant Francesc per gaudir d’un meravellós dinar ple de germanor i companyonia. A l’hora dels cafès, l’actual Cap de Colla va agrair la presència de tothom (bastoners, exbastoners, familiars i amics) i es va procedir, a mode d’homenatge a les colles, a fer entrega d’un minibanderí als diversos caps de colla -vius- que ha tingut l’Entitat en aquests 50 anys tant de la Colla Gran com de la Infantil.

L’acte, com no podia ser d’altra manera, va acabar amb bastoners executant balls de forma improvitzada fins ben entrada la tarda… Però tot un plaer!!

Visca el Ball de Bastons de Montblanc!

Deixa un comentari