QUIN TOMB!

El diumenge 21 de setembre va començar al Santuari de la Serra on els bastoners vam poder gaudir d’un esmorzar i vam assistir a la Missa i ofrena floral en record dels bastoners difunts. Però només era el principi d’un matí especial. A la sortida del Santuari de la Mare de Déu de la Serra, la pluja va fer acte de presència i tot feia témer la suspensió de l’acte més espectacular del cap de setmana: el VI Tomb a la Muralla.

Pocs minuts abans de començar, el cel es va obrir i va sortir un sol de justícia. Ràpidament, vam posar en marxa la maquinària organitzativa bastonera i en pocs minuts, la Colla Gran del Ball de bastons de Montblanc i la Colla Petita de 1979 estaven formats davant del Local d’Assaig de l’Entitat per iniciar el Tomb a la Muralla: un acte tan vistós per als espectadors com dur per als bastoners.

imatges 21.09.2014

Aquest va ser, sense cap mena de dubte, el Tomb més multitudinari dels fets fins ara. 1,5 km i prop de 45 minuts després, es va produir l’explosió d’alegria de tots els bastoners i assistents al sentir el crit de “Fora!” del Cap de Colla, símbol que el tomb s’havia completat! Les dues colles van realitzar el tomb amb esforç però amb il·lusió.

Després de l’espectacular Tomb, la Colla Petita va afegir-se a la celebració i junts vam anar cap a la Plaça Major on vam tancar els actes de celebració. Va obrir la tanda de lluïment la Colla Gran de l’Entitat amb el Ball dels Tres Tambors. A continuació, va ser el torn dels autèntics protagonistes de la diada: la Colla Petita del Ball de bastons de Montblanc (que va picar La Seca, El Pagès, Els Tres Tambors i la Marxa Llarga) i la Colla Petita de 1979, que va tancar l’acte amb un altre tomb, aquest cop, i rememorant el 8 de setembre, a la Plaça Major de Montblanc.

imatges 21.09.2014


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari