LA FESTA PRIMIGÈNIA

Per 50a vegada consecutiva, els bastoners vam participar de la Festa del Corpus Christi, una de les celebracions anuals més importants de la Vila Ducal. La Colla Infantil i la Colla Gran van desfilar durant la Processó que va recórrer diversos carrers de Montblanc. Els bastoners vam picar davant de cada altar instal·lat i vam realitzar diverses ‘marxes’ al llarg del recorregut.

A conotinuació, hi va haver actuació del Seguici Popular de Montblanc a la Plaça Major. Després del Bestiari, els petits vam fer La Seca i els Tres Tambors, mentre que la Colla Gran vam picar El Pagès, el Ball de Sant Joan** i la Trumfa amb Marxa Llarga. Va ser una genial diada bastonera!

**El Ball de Sant Joan vam picar-lo expressament degut a la celebració, tot just dos dies després del Corpus, de la Diada de Sant Joan Baptista. De fet, i com ja és tradicional, diversos exbastoners van tornar a ballar-lo a l’Ermita de Sant Joan el dia 24 de juny, fent possible un any més la genial frase de “Per Sant Joan, el Sant Joan a Sant Joan“.

Deixa un comentari