JA FA 35 ANYS…

Aquest 2014, el Ball de bastons estem de celebració però no volíem deixar passar una de les commemoracions més significatives: el 35è aniversari de la Colla Petita. La Colla Petita (o Infantil) representa el punt d’inici per a la majoria de bastoners de la segona meitat del segle XX. Tots els bastoners hi hem passat pocs anys, doncs sempre s’està actuant amb els petits però de reüll es mira cap a la Colla Gran, però això no impedeix que tots els bastoners recordem amb enyorança aquella etapa en què aprendre un nou ball era l’experiència més emocionant de la setmana!

Els actes de celebració del 35è aniversari de la Colla Petita del Ball de bastons de Montblanc van començar dissabte 20 amb la Trobada de colles infantils de ball de bastons del Camp de Tarragona i on, per sorpresa de tots, la colla convidada va ser la de 1979, la primera!Val a dir que malgrat no ser uns nens, els bastoners van disfrutar-ho com la canalla, potser més i tot!

A les 19h, els regidors de l’Ajuntament de Montblanc van oferir una recepció als integrants de la primera Colla Petita, de 1979. Va obrir l’acte l’Alcalde de 1979, Hble. Sr. Josep Gomis, que va fer una glossa del que va suposar en aquella època l’establiment de la colla bastonera. A continuació, els petits i els caps de colla de 1979 van rebre un diploma d’agraïment.

Un dels actes més destacats de la celebració del 35è aniversari de la Colla Petita, va ser un Sopar de Germanor que van fer els membres de la Colla de 1979 a la Fonda Bohèmia Riuot del bastoner Ramon de Domingo.

Després d’una intensa tarda a la Plaça Major, els bastoners van anar arribant a la Fonda Bohèmia. L’àpat va comptar amb l’assistència dels bastoners i caps de 1979 i dels caps del Ball de bastons de Montblanc actual. Un cop tots a taula, les bromes i la recordança de velles anècdotes van dominar la nit i sempre sota les rialles perennes dels comensals. A l’hora de les postres,va aparèixer per sorpresa un genial pastís d’aniversari amb el 35 en espelmes que van bufar el bastoner més gran i el més petit. A continuació, breus parlaments per donar pas a un reconeixement personal a tots i cadascun dels bastoners; van rebre un polo commemoratiu i exclusiu amb el lema “jo vaig picar a la 1a Colla Petita”.

Després, els Caps de la Colla Petita de 1979 van fer entrega d’un quadre amb la foto de la primera sortida del grup (el 15 de maig de 1979) als actuals Caps de la Colla Petita. La vetllada va acabar a altes hores de la matinada i amb la sensació d’haver passat una entranyable i divertida jornada bastonera.

El diumenge va iniciar-se a les 9h al Santuari de la Serra amb un esmorzar popular per a tots els bastoners i a continuació hi va haver la Missa i Ofrena floral en honor als companys bastoners desapareguts.

Visca la Colla Petita!

pastis 35 anys

Afegir també que arrel de la celebració dels 35 anys, la colla dels més menuts recupera definitivament el nom original passant-se a anomenar oficialment Colla Petita del Ball de bastons de Montblanc.

Faltava però, l’acte més espectacular del cap de setmana i la Colla de 1979 hi estava convidada… el TOMB A LA MURALLA (però això us ho expliquem en una altra notícia)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari