FRIENDS FOR LIFE

El cap de setmana del 13 i 14 de setembre vam tenir a Montblanc la Mostra Internacional de Ball de bastons. Va ser tot un èxit:

CERCAVILA “MADE IN ENGLAND”

El dissabte al matí, la Plaça Major estava gairebé plena d’espectadors encuriosits per veure com són els Morris Dancers, que són com s’anomenen els bastoners a les Illes Britàniques. Els grups anglesos dels “Yateley Morris Men” i els “Belchamp Morris Dancers” van posar la nota de color i festiva, i van entusiasmar de valent amb la seva música, les seves coreografies i el seu bon humor al llarg de tota la cercavila i fins a la Plaça Major.

Allà, els vinguts de la població de Yateley (Districte de Hart, al sud de la Gran Bretanya) van realitzar algunes de les seves dances amb bastons, mocadors i també amb gent del públic, tot mentre el seu entremaliat cavall “Hooden Horse” feia divertir a petits i grans. Al seu torn, els de la vila de Belchamp Saint Paul (Comtat d’Essex, a l’est d’Anglaterra) encuriosien a tothom amb les seves plomes i la cara pintada de negre, herència dels seus orígens centenaris de quan el ball era precedit per una petició d’almoina als carrers ennegrits pel fum de les fàbriques del Greater London.

Imatges dels Morris Dancers que ens van visitar.

 

MOSTRA INTERNACIONAL DE BALL DE BASTONS

L’endemà al matí, diumenge 14 de setembre, arribava l’acte central de la Mostra Internacional de Ball de Bastons amb la presència de tots els grups convidats per a l’ocasió: els Yateley Morris Men de Hart (Anglaterra), el grup Mirandanças de Miranda do Douro (Portugal), elsBelchamp Morris Dancers d’Essex (Anglaterra), els Bastoners del Casal Pere III de Balaguer i nosaltres, el Ball de bastons de Montblanc. La cercavila va arribar a la Plaça Major on vam ser rebuts tots els grups per les Autoritats de la Vila. Després d’uns intercanvis de records, cada cap de colla va dirigir-se al públic assistent i va fer un breu parlament. Instants després totes les colles vam actuar.

Imatges dels Morris Dancers que ens van visitar.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari