DSC_2124

FISIÓ DE BALLS

El dissabte 5 d’octubre vam viure una jornada molt diferent per als bastoners. Al pàrquing de Sant Miquel se celebrava el 5è aniversari de l’Escola de Dansa Oriental Ilina, de Montblanc, i el Ball de bastons hi estava convidat com a element introductori per iniciar una vetllada de dansa oriental amb dansa catalana.

Puntualment a les 21h, entràvem en escena tot picant la “Marxa Llarga” fins als peus de l’escenari. Va ser una escena sorpresiva per al públic ja que el moviment el vam iniciar just darrere de les cadires, és a dir, que vam començar a picar a l’esquena de la gent. Un cop dalt l’escenari, vam picar dos balls amb Colla de 16. Dos balls escollits pel seu simbolisme; ja que estàvem en una vetllada de ‘dansa’ ‘oriental’, vam fer un primer ball que ens parla d’una tonada de dansa (“La Tral·lara”) i un segon ball que ens parla d’una gent de mar enllà (“Els Jueus”).

El punt i final a l’actuació va consistir en una fusió entre el ball de bastons català i el “saidi” (ball de bastons egipci). La part catalana la vam fer els bastoners de Montblanc representant la “Marxa dels Soldats” i la part oriental la va fer la nostra amiga Ilina al Helua amb els seus bastons. Va ser un moment màgic i molt especial que podeu reviure amb aquest vídeo realitzat per l’Associació La Veu Jove de la Conca.

Per molts anys, Ilina!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari