FIRES ESPECIAL

Aquest passat cap de setmana vam celebrar les Festes de Sant Maties i el Ball de bastons va ser-ne un dels protagonistes. Ja el divendres vam assistir a la Salve Solemne i a continuació, a la Plaça Major, vam picar els balls del Sant Joan, el Pagès i la Trumfa amb Marxa Llarga. Després de l’estrena a la Festa Major petita de la Vila, tots els col·laboradors de la Taverna “Ball del Drac” vam celebrar un sopar de germanor molt divertit i amb anècdotes. A més, vam sortejar un pernil entre els que van explicar un acudit i -per què no dir-ho- ens vam fer un tip de riure! Com és habitual a l’Entitat, la festa va allargar-se fins a altes hores!

L’endemà dissabte, després de la Missa en honor a Sant Maties patró de Montblanc, era el torn del Seguici Popular. La Colla Infantil va picar “La Seca”, “El Pagès” i “Els Tres Tambors” i va sortir de plaça amb una treballada “Marxa Llarga” de 12 molt aplaudida! A continuació, la Colla Gran (que havia entrat a plaça amb el “Ball de Sant Maties”) va executar “Els Jueus”.

La gernació present a la Plaça Major de Montblanc va fer un silenci majúscul quan la Banda de Música Verge de la Serra va col·locar-se al costat nostre; hi havia una gran expectació per presenciar l’històric “Ball de l’Hereu Riera” conjunt entre la Banda i el Ball de bastons. I la veritat és que el moment va ser plàsticament, sonora i visual espectacular. L’ovació final va ser increïble i el Cap de Colla va fer entrega allà mateix d’un senzill quadre homenatge al Director de la Banda de Música (Sr. Víctor Lleixà) i a l’Entitat (que va recollir el President Sr. Francesc Collado). Mireu la bonica foto de l’Anna Pubill:

Imatges de les Fires de Sant Maties. 
Foto 1: Anna Pubill
Foto 2: Cedida

L’actuació bastonera va finir amb el Popurri de Reverència – Sant Joan – Pere qui té son – Jueus – Tres i Clos – Trumfa amb Marxa Llarga i Tomb a la Plaça. El diumenge per la tarda, al nou Claustre de Sant Francesc va presentar-se el Seguici Infantil de Montblanc (compost per Drac Petit, Aligot, Mulasseta, Ball de bastons infantil, Nanos, Dimonis infantils i Dimonis Muralles de Foc).

Amb les Festes de Sant Maties, el Ball de bastons de Montblanc donem el tret de sortida als actes de CELEBRACIÓ DELS 50 ANYS ININTERROMPUTS de ball de bastons a Montblanc:

– Agrair públicament la col·laboració de la Banda de Música Verge de la Serra de Montblanc per l’espectacular Hereu Riera que ens van permetre assolir! Mil gràcies músics!

– Destacar que en aquestes “Fires” vam tenir el debut bastoner dels joves Roger Foguet, Marçal Benet, Adrià Rodríguez i Roger Anglès. A tots ells, molta sort i llarga carrera bastonera!

Vista parcial de l'exposició permanent del Seguici Popular al Centre Cultural Anselm Turmeda

Deixa un comentari