colla2014

FESTA TOTAL

SEGUICI PETIT

El dia 7 de setembre va estrenar-se a Montblanc el nou “Seguici Petit de Montblanc” que compta amb el Drac Petit, l’Aligot, la Mulasseta, la canalla dels Torraires, els Nanos i la Colla Petita del Ball de bastons.

L’estrena d’aquest Seguici Petit -presentat l’11 de maig d’aquest any- va sortir des del nou Claustre de Sant Francesc i en forma de Cercavila vam arribar tots fins a la Plaça Major. Allà,els més petits van poder picar de valent en un total de 3 tandes de lluïment, la última i per exprés desig de l’Alcalde, la van efectuar tots els grups just davant de l’Ajuntament de la Vila.

Per últim, felicitar el nou bastoner Agustí Arqué que va fer el seu debut a la Plaça i també al nou infant del banderí Adrià Rebollo!

 

LA VIGÍLIA

A continuació, els grans van acompanyar les Autoritats a l’església de Sant Maria en motiu de la Salve Solemne. En acabar, actuació a la Plaça. Per cert, ens vam fer una foto grupal.

Clicka a les lletres per una sorpresa bastonera: FESTA MAYOR 2014

 

LA DIADA DE LA MARE DE DÉU DE LA SERRA

Com és tradició, el dia 8 comença amb les Matines del Ball de bastons a les 7h. Amb cares de son i/o cares de festa, els bastoners anàvem arribant a la Plaça Major disposats a despertar el poble amb el so dels bastons. L’esclat d’una silenciosa Plaça Major a les 7h del matí amb el repicar dels bastons és un moment màgic…

A partir de llavors, començant per casa de la Pepita (viuda del Mestre Bastoner Ramon Sanahuja), les visites se succeïren durant tot el matí; l’exalcalde Ilm. Sr. Josep Gomis, la Plaça dels Bastoners, els Porxos de l’Estació, a l’estimada placeta de Cal Pasqualé i Ca l’Escarramant, i les visites més protocolàries a les cases de l’Alcalde i del Regidor de Festes.

La jornada continua amb els infants del banderí, la colla petita i la colla gran acompanyant el Seguici cap al Santuari de la Serra i, en tornar, actuació a la Plaça. Però aquest any, just quan la comitiva entrava al centre de la Vila va començar a ploure a cor que vols, amb unes gotes gegants. Es va decidir suspendre el dia més important… Una llàstima!

EL DIA 9

L’endemà dia 9, hi havien moltes ganes de festa, doncs semblava que les tempestes i les pedregades del dia anterior havien quedat ja enrere. Així que, després de Missa, va tornar per fi l’actuació del Seguici a la Plaça.

La Colla Petita va picar el Pagès i els Tres Tambors d’una forma que més d’un exbastoner va acostar-se a felicitar els joves. L’actuació van tancar-la amb la Marxa Llarga.

La Colla Gran va començar la tanda de lluïment a plaça amb El Pasqualé, seguit del Vilasalva i el Popurri amb Trumfa amb Marxa Nova i Tomb a la Plaça. Per tal de celebrar els 50 anys ininterromputs es va decidir fer el Tomb a la Plaça però afegint-hi el handicap que era amb la Marxa Nova, sense precedents!

El Ball de bastons de Montblanc vol fer un reconeixement especial al bastoner Albert Sanahuja que després de 30 anys va anunciar que la Diada del 9 de setembre esdevenia la seva última actuació com a bastoner en actiu. També vam tenir un record per a l’Armengol Sanahuja i el Josep Mª Piñol, en motiu del naixement de les seves filles respectives, la Blanca i la Lila.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari