serrallonga

BASTONERS DE SERRALLONGA

Un càlid últim divendres d’agost a la tarda, els bastoners ens vam desplaçar cap a la riba del gran Riu Ebre, a Móra d’Ebre, on estaven de Festa Major. Per encetar l’últim cap de setmana de la seva festa, els morencs van escollir fer una tarda folklòrica molt especial i simbòlica.

A les 20h, va començar a la plaça una bonica trabucada a càrrec del Ball de Serrallonga, de Tarragona. La cercavila va fer cap al Pont d’Arcades on ens esperàvem els montblanquins. Els bandolers van delectar-nos amb tres balls medievals que acabaven amb els crits festius del famós Joan de Serrallonga que animava tothom a gaudir de la Festa Major de Móra. Totes les figures acabenamb una imponent trabucada dels bandolers. A continuació, els bastoners vam ocupar el lloc dels bandolers al centre de la plaça i vam picar diversos balls en formació de 12 i de 16, que van ser molt aplaudits. Fins i tot, vam atrevir-nos amb El Perico, El Vilasalva i la traca final; el Popurri amb trumfa i marxa nova, amb la que vam fer un emotiu tomb a la plaça de Móra acompanyants pels aplaudiments dels ebrencs.

La vetllada va continuar amb un divertit sopar tot esperant els concerts que se succeiren a la població. Bona Festa Major!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari