SANT MATIES BENEÏT!

A Montblanc vam viure unes noves Festes de Sant Maties, la Festa Major petita de la Vila Ducal.  El divendres 10 a les 20h els bastoners vam acompanyar les Autoritats Municipals a la Salve Solemne a l’església de Santa Maria i, acte seguit, vam fer la primera actuació a la Plaça Major amb els balls dels Jueus, els Tres Tambors i la Trumfa amb Marxa Llarga.

L’endemà, després de l’Ofici Solemne i cantar els Goigs de Sant Maties es va beneir la nova creu de la plaça de Santa Maria. Tota la colla de bastoners vam aprofitar l’avinentesa per fer-nos una foto amb el Sr. Plebà, Mn. Albert Palacín, que celebrava els seus 50 anys de sacerdoci.

A continuació, a la plaça, com és tradició vam entrar-hi amb la Marxa Nova i, com és norma per Sant Maties, l’entrada a l’exhibició vam efectuar-la amb el ball del Sant Patró de Montblanc. Després, vam picar la Diana, el Perico i el Popurri amb Trumfa amb Marxa Llarga i Tomb a la plaça. El comiat el vam fer amb un Ball de Sant Joan davant de l’edifici de la Casa de la Vila.

Pel seu compte, la Colla Infantil del Ball de Bastons va entrar a plaça amb la Marxa Llarga i va picar La Seca, El Pagès i Els Tres Tambors. Val a dir que vam tenir el debut bastoner del Jordi, l’Adrià, l’Isaac, el Marc i el Roger. Enhorabona i per molts anys!!

[En breu esperem poder tornar a penjar fotografies al web del Ball de Bastons de Montblanc. Perdoneu les molèsties!] 

Deixa un comentari