matines

FESTA MONTBLANQUINA

Un any més, arrivava la Festa Major de Montblanc i el Ball de bastons de Montblanc en vam ser un dels protagonistes. Tot just començar, durant el Pregó de Festes, l’entranyable Montserrat Farriol feia emocionar-nos a tots quan esmentava l’orgull de sentir els bastoners per la Festa Major talment “com si espantessin els dimonis”. La Montserrat és una gran aficionada bastonera (i a tot el folklore montblanquí) i tots els bastoners ens sentim contents que ella fes aquest any el Pregó de Festes.

A continuació, els bastoners vam acompanyar les Autoritats a la Salve Solemne i, abans d’entrar a l’església, la Colla Gran vam picar “LA Marxa dels Soldats” en honor a la Montserrat Farriol. A la sortida, toc d’inici amb la tradicional actuació de l’Àliga, els bastoners, els Nanos i els Gegants (i la novetat de la Mulassa de Montblanc).

L’endemà, Diada de la Mare de Déu de la Serra, començàvem el dia a les 7h amb les Matines del Ball de bastons que ens vam portar a diversos indrets de la Vila Ducal per donar el bon dia a tots els veïns. La foto del final de l’article mostra un dels moments més divertits de les matines quan, durant un descans a casa de l’Alcalde, alguns dels bastoners van aprofitar per remullar-se les idees i acabar de despertar-se. Ja a la Plaça Major, la Colla Infantil va picar “La Seca” i “Els Tres Tambors” amb molt bona nota, doncs era la primera actuació per Festa Major de la meitat dels joves bastoners. La Colla Gran va lluir-se amb “El Ball de Vilasalva” i “El Pupurri amb Trumfa amb Marxa Llarga i Tomb a la Plaça” per donar després pas als Nanos i als Gegants de Montblanc.

El darrer dia de la Festa Major tradicional, després d’Ofici, la Colla Infantil entrava a plaça amb “Les Dones” i executava un dels millors “Pagès” dels infantils dels últims anys. La sortida amb la “Marxa Llarga” va ser molt aplaudida. La Colla Gran, que havia entrat a plaça amb “La Marxa Nova”, va fer un espectacular “Perico” que va arrodonir amb “La Tral·lara, “”El Pasqualé” i “El Pupurri amb Trumfa amb Marxa Llarga i Tomb a la Plaça”. Una gran Diada, sense dubte, de les millors dels darrers anys.

Deixa un comentari