D’ARTESANS I FIRAIRES

Una trentena de montblanquins vam desplaçar-nos diumenge dia 8 al matí a la Fira de Sarral. Puntualment, a les 9:30h va haver-hi la primera actuació del Ball de bastons de Montblanc. Malgrat la temperatura (uns 2ºC), els bastoners vam treure’ns les jaquetes i, amb cos de camisa, vam efectuar alguns balls davant de la Casa de la Vila de Sarral.

Acte seguit, vam obrir la comitiva que indicava a la gent que omplia la zona on era l’esmorzar popular a base d’entrepà de llonganissa i els carrers amb les paradetes de la Fira. Els bastoners i acompanyants també vam tenir temps de donar una volta per les botigues instal·lades i firar-se alguns productes típics catalans. Va ser molt bonic de veure com un matalasser artesanal picava la llana amb dos bastons ben llargs i, a cada evolució, el mestre artesà feia un “clos” de bastoner esquerrer amb la mà dreta. Fa pensar oi?

Per acabar la jornada, vam actuar (ara ja amb sol i amb una bona temperatura) davant l’església de Sarral, tot just a la sortida d’Ofici. En definitiva, una sortida molt complerta!

ENLLAÇ: L’Ígor i la Neus ens van acompanyar en aquesta vetllada i van elaborar un vídeo molt bonic, amb unes vistes inèdites fins ara (per a no bastoners). Voleu veure què veiem dins el ball? No us perdeu l’enllaç al vídeo de l’actuació a Sarral.

Deixa un comentari