CENS BASTONER

El proper any 2014, el Ball de bastons de Montblanc i, per extensió, tots els bastoners i exbastoners estem d’enhorabona ja que celebrarem els 50 ANYS ININTERROMPUTS de ball de bastons a la Vila Ducal; des d’aquell llunyà 7 de juny de 1964 al Monestir de Poblet quan es va presentar una nova colla bastonera, en cap festa montblanquina no ha faltat el so dels bastons, les flautes ni els flabiols dels bastoners.

Per tal de commemorar i celebrar com Déu mana aquesta continuïtat, la Colla actual vol convidar als centenars d’homes que han sigut part del fet bastoner montblanquí a participar de la gran festa bastonera del 2014. Un any que estarà carregat de diversos actes i que els bastoners actuals volen fer extensiu a tots els exbastoners, que en són molts, perquè cadascú té mil històries per explicar i perquè el Ball de bastons de Montblanc no seria el que és sense el granet de sorra que ha anat aportant cada bastoner, des del Mestre Bastoner fins als actuals Infants del Banderí, passant per tots els Caps de Colla, dreters, esquerrers, flautistes i bastoners infantils que s’han posat la faixa en algun moment de les centúries que fa que a Montblanc piquem bastons.

Ja ho deia l’insigne montblanquí Josep Mª Poblet:

Quan a Montblanc se celebren unes festes sense el Ball de Bastons, la diada coixeja, perquè li manca un dels seus puntals“.

Doncs volem celebrar que fa molt que cap Diada coixeja!!

Per aquest motiu, si no heu rebut una carta del Ball de bastons de Montblanc (o coneixeu algun exbastoner que no l’hagi rebuda), si us plau, aviseu-nos:

– enviant correu a bastons.montblanc@tinet.cat

– deixant una nota a la bústia del Local d’Assaig de l’Entitat

– esmenant la llista que trobareu al taulell d’anuncis de la consergeria de l’Ajuntament de Montblanc

– posant-vos en contacte amb qualsevol bastoner en actiu.

NO ENS PODEM DEIXAR A NINGÚ!

NO ENS VOLEM DEIXAR A NINGÚ!

Visca el Ball de bastons!

Deixa un comentari