20 ANYS DE SANT JOAN

Com comença a ser tradicional, el matí de la Festivitat de Sant Joan l’ermita del mateix nom va omplir-se de gent per celebrar el solstici d’estiu, però aquest any va ser molt especial al commemorar-se els 20 anys de l’inici de la reconstrucció de l’ermita per part del grup Ermitans de Sant Joan, un grup de gent (molts d’ells exbastoners) que cada setmana s’ajunten per anar a realitzar tasques de recuperació i conservació a l’ermita montblanquina.

Després de la missa, i com es tradicional, es va ballar el Ball de Sant Joan perls bastoners i exbastoners presents a l’acte. No hi podia fallar el toc bastoner i per això com cada any “Per Sant Joan, el Sant Joan a Sant Joan” va tornar a ser una realitat. A continuació, membres de l’antiga Anella Sardanística del Museu-Arxiu de Montblanc van ballar tres sardanes i a la del musicòleg Francesc Bonastre van aparèixer quatre ermitans exbastoners i, al centre de l’anella, van picar compassos dels balls de “La Reverència” i del “Pere qui té son”.

Va ser una gran jornada festiva en un ambient únic i incomparable. “A qui vós confiat acut, socorreu-lo Sant Joan”

[Estem treballant per resoldre els problemes amb les fotos i esprem poder penjar-les ben aviat. Perdoneu les molèsties!] 

Deixa un comentari