trobada2

TROBADA NACIONAL

El dissabte 16 de juny just després de dinar, els bastoners vam iniciar el viatge fins a la capital vallesana on ens esperava una de les jornades bastoneres per excel·lència, la Trobada Nacional, concretament la XXXVII Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya, a Terrassa.

Puntuals com de costum, vam arribar a l’Escola Pia per canviar-nos, fer-nos la foto protocol·lària de record i situar-nos al nostre lloc a la cercavila 4 (amb la que vam recórrer llocs màgics com la Rambla d’Ègara, la plaça del Progrés, la Rasa de Terrassa, la plaça de l’Ajuntament i el Mercat Nou, la plaça de l’església i fins a la plaça Nova).

 

El recorregut, gairebé tot per zona de vianants, ens va permetre picar a cor que vols i la colla -formada en aquesta ocasió com a Colla de 16- va efectuar un conjunt d’actuacions memorables, executant balls que fa anys que no es picaven en públic i sobresortint els balls de l’Indiot, el Popurri, el Pere Gallerí, el Pasqualé, els Escurçons, el Vilasalva i fins i tot el Perico i l’Hereu Riera! Val a dir que els bastoners ens vam quedar amb un regust àmpliament dolç, doncs tots els balls van quedar gairebé impecables i amb una finalització sublim. No sabem si va ser el fet de ser la Trobada Nacional, però la tarda resultava màgica i, a més repte del flautista, responia la colla amb una brillantor especial a l’efectuar els balls cada vegada més tècnicament complicats que ens proposava el Pep Pinyol.

La cercavila també va servir per conversar amb colles amigues que fa temps que no ens trobàvem, així com coneguts bastoners. Finalment, a la plaça Nova vam congregar-nos totes les 50 colles i, amb el desplegament d’una Senyera gegant, va iniciar-se els cinc minuts de bastons bojos, amb tots els grups picant alhora. Acte seguit, vam tornar a canviar-nos a l’Escola Pia i ens vam dirigir cap al multitudinari sopar popular on ens esperava pa amb tomàquet, llonganissa, truita de patates i síndria. Ep! Tot regat amb bon vi de la terra!

 

Després del viatge de retorn, l’expedició montblanquina arribàvem al Local d’Assaig de Montblanc prop de les dues de la matinada i amb l’emoció bastonera d’haver quallat una de les millors actuacions de la colla en els darrers temps. I per cert, l’any vinent anirem a Prats de Lluçanès!

Podeu veure més imatges de la jornada bastonera a l’apartat MULTIMÈDIA d’aquest web.

Deixa un comentari