trobada_valls_2

TROBADA A VALLS

A Valls començaven les Festes de Santa Úrsula amb la 5a Festa Bastonera de les Comarques Meridionals, una celebració comunitària que feia 4 anys que no se celebrava i que va aplegar bastoners de Cambrils, l’Espluga de Francolí, Valls, l’Orfeó Reusenc, l’Esbart Reus Dansa, l’Esbart Santa Llúcia, l’Aleixar i les colles convidades de l’Esbart Santa Tecla de Tarragona i els Bastoners de l’Arboç.

Tots plegats vam gaudir d’una jornada molt especial i, gràcies al bon temps que vam tenir, ens va permetre picar a cor que vols pels carrers del barri antic de la capital vallenca. Més de vint anys sense anar a picar a Valls i aquest 2012 els bastoners de Montblanc hi hem anat dues vegades; primer ja vam celebrar els 300 anys de bastoners a Valls i ara per la Trobada Provincial de Bastoners.

La cercavila va començar a la plaça de Sant Francesc de Valls (davant del Pius Hospital) i vam anar picant fins a la plaça del Pati, Carrer de la Cort i plaça del Blat. També vam rodejar l’església de Sant Joan Baptista amb el seu imponent campanar. Després de passar vora la Muralla i el Portal Nou, vam actuar a la plaça de les Garrofes per finalitzar el recorregut de nou a la plaça de Sant Francesc. A continuació, vam gaudir d’un excel·lent sopar a la Sala Kursaal de Valls.

Després del sopar i l’entrega de records, hi va haver un sorteig d’una panera i un pernil. El 2n premi del sorteig va anar a parar als nostres veïns però el primer premi- que es va fer pregar- ens va tocar a nosaltres! La primera vegada que ens toca alguna cosa i va ser un excel·lent pernil “pata negra” i un lot d’embotits (fuet, xoriço, formatges, etc.) que disfrutarem entre tots a la festa de fi de temporada.

Resta tan sols felicitar als Bastoners de Valls per la magnífica jornada que vam passar!

Deixa un comentari