valls2

RETORN A VALLS

Molt sovint, exbastoners veterans ens expliquen que anaven a Valls a picar per Sant Joan. Eren altres temps, la camisa i la faixa en una capsa i cap a agafar el tren. Després, actuació al “km 0 dels castells” i una mica de gresca per Valls fins a l’hora de tornar cap a la Vila Ducal, en autostop!

La foto que us mostrem a continuació és de l’any 1966 i mostra una actuació del Ball de Bastons de Montblanc a la plaça del Blat de Valls:

 

Han passat més de 30 anys i per fi, a Valls han pogut sentir de nou les evolucions de bastoners montblanquins. Per a nosaltres ha estat un orgull poder acompanyar els nostres amics del Ball de Bastons de Valls en una Diada tan especial per a ells: 3r centenari de la primera referència escrita sobre bastons a Valls i 20 anys de la recuperació de la colla vallenca. Quin luxe!

Després de l’acte protocol·lari de l’entrega de la Insígnia d’Argent de la Coordinadora, els dos grups de bastoners vam iniciar una cercavila des de l’Ajuntament i passant per l’històric carrer de la Cort i per la conegudíssima plaça del Pati. Van ser moments màgics i més quan, al mig del Pati, un exbastonermontblanquí fincat a Valls des de fa anys, va atançar-se a saludar-nos i es va atrevir a picar un “Sant Joan”. -És com anar en bicicleta; no s’oblida! -deia tot cofoi!

La cercavila va continuar fins a la plaça de l’Oli on feien un concert-vermut de gralles. Entre un grup i un altre, els bastoners vam picar “El Pascualé” i els vallencs van executar el seu ball nou. Acte seguit vam tornar al carrer de la Cort per arribar a la plaça del Blat, on vam acabar la jornada amb El Vilasalva i, com no, amb el Ball de Sant Joan.

Han passat 46 anys des de la foto anterior i podreu apreciar moltes diferències, o no tantes?

Deixa un comentari