RESUM 2012

Aquest mes de desembre tanquem la 49a temporada del Ball de Bastons de Montblanc, un any que iniciàvem extraordinàriament el gener amb l’estrena del curtmetratge “Viatge a la Xina del Ball de Bastons”, filmat l’octubre de 2011 durant l’actuació històrica que vam fer a Hangzhou. Poques setmanes després coneixíem l’elecció del bastoner Hèctor González com a Sant Jordi 2012, el quart bastoner Sant Jordi! i es feia més palesa la dominació dels dreters en les V Olimpíades Bastoneres, ja que van establir el seu pentacampionat.

El sempre histèric mes d’abril el començàvem amb una actuació a Mollerussa que donava pas a la Setmana Medieval de Montblanc, on -després de dies de muntatge- com sempre vam obrir la Taverna Medieval “Ball del Drac” i, aquest any a més, vam homenatjar al nostre mecenes Hble. Sr. Josep Gomis. Tancant aquest intens mes, arribava la Festa Major petita de la Vila Ducal de Montblanc en forma de les Festes de Sant Maties que enceten la temporada bastonera pròpiament dita i l’entranyable i solemene Processó en motiu de la Festivitat del Corpus Christi. Poc després, i com no podia ser d’altra forma, vam participar en la XXXVII Trobada Nacional de Bastoners (on vam estrenar el nostre compte de twitter) i vam acompanyar el Ball de Bastons de Valls en la celebració dels 300 anys de fet bastoner a la capital de l’Alt Camp. L’estiu havia arribat i es va veure, com cada any per Sant Joan, exbastoners picant el Sant Joan a Sant Joan i una actuació bastonera en motiu de l’Acampada Jove de Montblanc, només dos dies abans de la partida de l’expedició montblanquina a VenèciaBòsnia i Hercegovina i Zagreb. Atançant-se ja la Festa Major de Montblanc, vam actuar a les Festes de Gràcia i en una musclada solidària a Tarragona.

La darrera part de la temporada la començàvem amb un viatge a les Fonts del Llobregat i amb la inauguració d’una placa en record del viatge a la Xina. L’última actuació del 2012 va ser de nou a Valls, on juntament amb la resta de colles del Camp de Tarragona vam participar en la V Trobada de Bastoners de les Comarques Meridionals.

En definitiva, un gran any que ens ha deixat moments genials i divertits i, el més important, ha sigut un gran any bastoner!!

Deixa un comentari