2012-09-18_121653

FESTA GROSSA 2012

Durant els actes de la passada Festa Major de Montblanc, el Ball de Bastons de Montblanc ens vam convertir en protagonistes en l’ambit folklòric.

ACTES PREVIS

El divendres dia 7, la Colla Gran vam acompanyar -com és tradicional- al Consistori cap a la Salve Solemne. L’endemà dia 8, vam donar el tret d’inici de la Diada de la Mare de Déu de la Serra a les 7 del matí amb les tradicionals Matines que ens porten a visitar diferents indrets de la Vila; des de l’Avinguda Manel Ribé fins a la Plaça dels Bastoners, i des de l’Horta de Vinyols fins a la Plaça dels Jueus.

COLLA INFANTIL

Després de les Bèsties del Seguici Popular, la Colla Infantil vam picar la Seca, el Pagès, els Tres Tambors i la Marxa Llarga, sent molt aplaudits. L’endemà dia 9, van efectuar les Dones, el Ball dels Jueus i el Tres i Clos, donant mostres del gran nivell assolit als assajos de divendres al vespre i que permetran a la Colla afrontar nous reptes de cara al 2013.

COLLA GRAN

Després d’Ofici, la Colla Gran vam entrar a plaça amb una espectacular Marxa Nova que ens va deixar un gran regust de boca. A la tanda de lluïment, el primer ball va ser el Pasqualé (un dels més vistosos de tot el repertori montblanquí i dels que n’estem més satisfets) i després el Vilasalva de 24, maco perquè sí. Acte seguit i ja per finalitzar l’actuació, els bastoners vam fer la Trumfa amb Marxa Llarga i Tomb a la Plaça, una plaça que en aquesta jornada estava plena de gom a gom i que no va parar d’aplaudir i animar durant tot el recorregut, esclatant de joia al crit de “Fora!” del Cap de Colla.

L’endemà 9 de setembre, la Colla Gran va millorar -si és que era possible- l’actuació de la Diada de la Serra. Es va recuperar la tradició d’entrar pel carrer dels Hortolans amb la Marxa Nova, un marxa que ens va quedar sensacional, com l’actuació que vindria posteriorment: En Pere Gallerí (inèdit aquest segle) i el Perico, el ball insígnia i fonamental del Ball de Bastons de Montblanc. Per finalitzar l’acte, vam picar el Popurri amb Trumfa amb Marxa Llarga i Tomb a la Plaça!

Des d’aquestes línies, volem donar el reconeixement que es mereix al Joan Pérez “Joan del Pa” que passa a engrossar la inquantificable llista d’exbastoners. Molta sort en els nous reptes, Joan!

Deixa un comentari