FESTA FI TEMPORADA

El passat divendres 21 de desembre, el Ball de Bastons de Montblanc vam tancar la 49a temporada de l’entitat amb la celebració d’una vetllada festiva. Prop de les 8 del vespre, començaren a arribar els nens de la Colla Infantil al Local d’Assaig del Ball de Bastons de Montblanc per participar en l’últim assaig de l’any. Quan ja havia arribat tothom, els nens van anar fins al Museu del Pessebre per veure els diorames i escenes d’aquest indret tan màgic de la Vila Ducal. L’animada tarda tocà a la seva fi amb l’entrega d’uns lots de Nadal per als infants i els millors desitjos per a l’any vinent, en què no es tornaran a veure molts d’ells fins el divendres dia 1 de març quan es reprendran els assajos de la Colla Infantil.

A continuació, fou el torn dels més grans de l’entitat. Més puntualment que de costum anaren arribant els bastoners al Local d’Assaig. Els esperava un sopar a base del tradicional pa amb tomàquet i embotits, amb unes esplèndides truites de patata casolanes i una mica de pica-pica per compartir, tot ben regat amb refrescos i vins de la terra. No cal dir que durant tota l’estona va regnar el bon ambient i les bromes entre els bastoners, així com els ja tradicionals càntics bastoners, tot recordant moments d’aquest 2012 com la projecció del vídeo de la Xina, l’actuació a Bòsnia i Hercegovina o la intensa Festa Major de Montblanc.

Acabat el sopar i mentre se servien cafès i licors, arribà el moment més protocol·lari amb el parlament del Cap de Colla i la presentació de l’estat de comptes de l’entitat. Acte seguit, els bastoners intercanviaren els regals del “bastoner invisible” que no deixaren a ningú indiferent i s’entregaren els regals de Nadal. La vetllada acabà, com és tradicional, amb un emocionant Bingo d’allò més divertit, ja que entre bola i bola se succeïren tota mena de bromes i jocs entre els bastoners.

El Ball de Bastons de Montblanc aprofita les pàgines del setmanari Nova Conca per desitjar un molt bon any nou a tots els seus lectors i expressar els millors desitjos als bastoners, exbastoners, familiars, amics i aficionats al món bastoner. Bon any nou 2013 a tothom!

Deixa un comentari