fires2

SANT MATIES 2011

Per tancar un intens mes, el Ball de Bastons vam actuar a les Festes de Sant Maties (les Fires, per entendre’ns). El divendres 13 de maig vam acompanyar les Autoritats a la Salve Solemne a l’església de Santa Maria i, a continuació, va haver-hi actuació del Seguici a la plaça Major, on la Colla Gran va picar el Rossinyol i els Tres Tambors. El tercer ball vam picar-lo davant de l’Ajuntament i amb el regidors acomiadant-se  (o no) del privilegi de veure el Ball de Bastons des del balcó de la Casa de la Vila.

L’endemà al matí, després de la Missa en honor a Sant Maties, tot el Seguici Popular va reunir-se a la plaça Major per celebrar la segona diada més important del calendari festiu montblanquí. Després del Bestiari, la Colla Infantil del Ball de Bastons de Montblanc vam picar la Seca i el Pagès, amb el valor afegit de què fins a vuit bastoners s’estrenaven en aquella data tan senyalada. A continuació, la Colla Gran va formar en “T” -Colla de 24- per executar dos balls abans de fer el Tomb a la Plaça.

Diumenge 15 al migdia, els bastoners i acompanyants de la taverna “Ball del Drac” vam celebrar el dinar de cloenda d’aquest mes tan intens, on el Ball de Bastons de Montblanc ha estat partícep de totes les festes montblanquines; la Setmana Santa (amb l’honor de dur la Bandera de la Sang), la Setmana Medieval (amb el servei de taverna i al Sopar Medieval) i les Festes de Sant Maties (amb una brillant actuació).

Com marca el calendari festiu de Montblanc, les Festes de Sant MAties es van tancar amb una visita del folklore a la Residència-Llar Conca de Barberà. Era el 28 de maig quan els Gegants de Montblanc, els Nanos de Montblanc i la Colla Infantil del Ball de Bastons de Montblanc van desplaçar-se fins al capdamunt de l’avinguda de Manel Ribé per actuar davant dels montblanquins que viuen a la Residència-Llar qui, com sempre, van estar molt contents de poder tornar a veure un cop més els màxims exponents del folklore de la capiptal de la Conca.

Podeu veure més imatges de les Festes de Sant Maties aquí.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari