RESUM 2011

Dia 23 de desembre de 2011. Es tancava un dels millors anys de la història del Ball de Bastons de Montblanc, un any titllat d’irrepetible i històric arrel dels viatges internacionals a Praga (Txèquia) i Hangzhou (República Popular de la Xina), aquest darrer suposa una fita sense precedents; per primera vegada a la història, un grup de bastoners de Catalunya visitava el continent asiàtic.

Aquest 2011 l’iniciàvem amb la 4a victòria dels dreters en les Olimpíades Bastoneres i amb lafelicitació pública als montblanquins per part de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya per l’excel·lent Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya, organitzada a Montblanc el 3 de juliol de 2010. Ja per Setmana Santa, la Congregació de la Sang de Montblanc atorgava l’honor de portar la Bandera de la Sang al Ball de Bastons de Montblanc durant la Processó del Sant Enterrament de Divendres Sant.

Poc després, obríem les portes de la taverna “Ball del Drac” amb el conegudíssim “Xurrasco dels Àngels” fins a tocar de les Festes de Sant Maties. S’iniciava un intens estiu amb l’actuació a Gavà i la participació a la Trobada Nacional de Llorenç del Penedès així com la Colla Infantil, al seu torn, participava a la Trobada Infantil de Cambrils, en plena època estival. S’arribava així al 28 de juliol quan la Colla Gran va fer les maletes per primer cop per viatjar fins a Praga (Txèquia) per participar en el Festival Folklòric Internacional “Prague Folklore Days” i viure una de les majors emocions de la història del Ball de Bastons de Montblanc en picar al centre de la capital txeca.

L’estiu s’acabava amb l’actuació bastonera a la Vila de Gràcia i el 5è Tomb a la Muralla que donava el tret de sortida a la Festa Major de Montblanc, on va destacar clarament el magnífic ball inèdit del “Popurri amb Trumfa i Tomb a la Plaça”. Però el setembre encara seria força intens amb la visita a Ulldecona per commemorar l’Onze de Setembre i el viatge, la setmana següent, a Girona i a Figueres.

S’arribava així al mes d’octubre de 2011 en què, per primera vegada a la història del ball de bastons de Catalunya, una colla viatjava fins a la Xina. Els montblanquins es presentaven causant impacte a la World Leisure Expo de Hangzhou, a 200 km de Xangai, per donar mostra del folklore català. Un viatge històric que ha estat àmpliament documentat a diferents ràdios, televisions i premsa escrita de l’Estat, i que ha servit per donar a conèixer el nom de Montblanc i del Ball de Bastons en molts àmbits.

El viatge a la Xina representa el colofó a una gran 48a temporada bastonera i, més enllà, és una mostra de la gran vitalitat que té una colla que no es podria entendre sense tots els homes i nens que han forjat aquesta tradició tan nostrada al llarg dels segles XVIII, XIX, XX i XXI i que senten un gran amor pel fet bastoner montblanquí.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari