NOTA DE PREMSA

El Ball de Bastons de Montblanc ha estat convidat a participar en la World Leisure Expo 2011 que se celebrarà a la ciutat de Hangzhou (a 180 km de Xangai), província de Zhejiang, a la República Popular de la Xina del dia 1 al 8 d’octubre de 2011.

Aquesta serà la primera actuació de la història d’un ball de bastons a la Xina i tot just la segona actuació de folklore català després de l’actuació castellera de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que ja van visitar Xangai el passat 2010.

La colla bastonera marxarà el divendres 30 de setembre a les 10:25h des de l’Aeroport del Prat amb destinació Xangai (via París) i tornarà a Catalunya el dissabte 8 d’octubre a les 10:05h del matí al mateix aeroport (via Amsterdam).

La World Leisure Expo (Exposició Universal del Món de l’Oci) és una mostra bianual que se celebra aquest 2011 a la ciutat xinesa de Hangzhou del 17 de setembre al 17 de novembre i que està dividida en quatre sectors; exhibició, fòrum, espectacles i experiències. En aquesta mostra s’hi pot trobar des d’informació turísitca de diverses ciutats del món fins a gairebé qualsevol oferta de serveis per a l’oci d’arreu del món.

El Ball de Bastons de Montblanc és una colla bastonera gairebé tricentenària (la primera referència escrita de la qual sembla datar de 1734) i amb molta tradició a la Vila Ducal de Montblanc. Aquesta actuació a Hangzhou (Xina) representa el punt àlgid de la història recent de l’entitat, que està vivint una autèntica ‘etapa daurada’ que s’inicià amb la participació al Festival Folklòric Internacional de Kröv (Alemanya) el 2007, l’organització de la XXXV Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya el 2010 a Montblanc i la invitació a concursar al Festival Folklòric Internacional ‘Prague Folklore Days’ de Praga el passat mes de juliol.

Els responsables de la colla es mostraren sorpresos al rebre la invitació del Comité Organitzador de la World Leisure Expo 2011, però gràcies al recolzament institucional, la cultura catalana podrà marcar una nova fita en obrir-se a l’exterior i donar a conèixer Catalunya més enllà de les nostres fronteres.

Ball de Bastons de Montblanc


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari