sang2011

LA BANDERA DE LA SANG

La Setmana Santa de 2011 quedarà gravada per sempre a la història del Ball de Bastons de Montblanc després que la Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist concedís l’honor i el privilegi de portar la històrica “Bandera de la Sang” als bastoners durant la Processó del Sant Enterrament de Divendres Sant al vespre.

A l’antiga església-hospital de Sant Marçal va iniciar-se la solemne Processó que transcorre pels mateixos carrers des de fa més de cent anys i que, amb els Armats al capdavant, dóna compte de la nombrosa participació montblanquina en aquest acte central de la Setmana Santa de la capital de la Conca. Aquest any, la Bandera de la Sang va ser portada per l’excap de colla més veterà -Josep Sanahuja Solanes “Zi”- acompanyat dels actuals caps de colla que hi pogueren participar -José Aneas Ruiz i Josep Ardila i Ardila-.

Aquest honor concedit per la centenària Congregació tanca el cicle virtuós de la Trobada Nacional celebrada a Montblanc el passat 2010 i de l’entrega de la Medalla d’Argent de la Vila Ducal de Montblanc el setembre passat per part del President del Parlament de Catalunya al Ball de Bastons de Montblanc.

En noms de tots els bastoners que han passat pel Ball de Bastons de Montblanc en aquests 277 anys d’història bastonera, volem regraciar públicament a la Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Montblanc per la distinció. A més, també volem donar l’enhorabona al Ball de Bastons de Cambrils que han sigut honorats amb un distinció semblant, en el seu cas per la Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Cambrils.

Deixa un comentari