FESTA MAJOR 2011

Començant el setembre, com cada any des de 1931, celebrem la nostra Festa Major de Montblanc coincidint amb la Diada de la Mare de Déu de la Serra i com no, des de 1964, que el Ball de Bastons de Montblanc en prenem part de forma ininterrompuda.

El dia 7 de setembre a la tarda, vam viure una emocionant tarda amb l’esperat Pregó que dóna l’inici a la festa i que va realitzar aquest any a la Sala de Plens de l’Ajuntament el nostre ex-Cap de Colla Sr. Joan-Serafí Serra Ollé. Acte seguit, pregoner, Autoritats i Seguici vam dirigir-nos cap a l’església de Santa Maria per sentir la Salve Solemne. A continuació, actuació a la plaça on la Colla Gran vam picar la Tralara, els Jueus i la Trumfa amb Marxa Llarga.

Cap al vespre, tots els bastoners i aficionats estàvem convocats al Teatre de l’Acció Catòlica per visualitzar en pantalla gegant les fotos i el vídeo del viatge del Ball de Bastons de Montblanc a Praga que vam fer del dia 28 de juliol a l’1 d’agost passat. Van ser uns moments de recordar una gran viatge i de fer bromes amb els intensos moments viscuts a la capital txeca.

La Diada de la Mare de Déu de la Serra comença per als bastoners a les 7 del matí, amb les matines que s’inicien a la plaça Major (excepte aquest any que van començar als 4 cantons). Durant les matines vam poder saludar als amics que cada any prenen paciència quan els despertem a trenc d’alba i a qui volem agrair novament la seva acollida.

Després de la Missa a la Serra, arribava el torn del Seguici Popular a la plaça Major. La Colla Petita vam picar la Seca, el Pagès i la Marxa Llarga. Acte seguit, la Colla Gran va picar l’espectacular Vila-salva de 12 i, en formació de 20, van ressonar els Tres Tambors i la Trumfa amb Marxa Llarga. S’acabava així un dia molt intens però l’actuació de l’endemà encara seria molt més emocionant.

Divendres dia 9 de setembre. Plaça Major de Montblanc. La Colla Infantil executa perfectament el Pagès, el Tres i Clos i dues passades de la Marxa Llarga. Realment un èxit. A continuació la Colla Gran apreta ‘munyeques’. L’acte s’inicia amb un discret, tou i erràtic Perico, sens dubte, un dels més fluixos dels últims anys. Però la traca final sí que deix amb la boca oberta a més d’un exbastoner. Després de quinze anys, el Ball de Bastons de Montblanc pica el Pupurri a la plaça! Reverència, Jueus, Pere qui té són, Sant Joan, Tres i Clos, Trumfa amb Marxa Llarga i Tomb a la plaça!! Sens dubte, una de les actuacions més aplaudides d’aquest segle que acabem d’iniciar i de més agrat per als exbastoners presents a la plaça Major.

El Ball de Bastons de Montblanc vol donar públicament l’enhorabona a la Mulassa de Montblanc, a l’Àliga de Montblanc, al Drac de Montblanc i als Nanos de Montblanc en ocasió del 30è aniversari de la seva recuperació. Per molts anys!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari