pont carles

DEKUJI PRAHA

Aquest estiu 2011 serà memorable per a nosaltres, doncs el Ball de Bastons de Montblanc vam participar en el Festival Internacional “Prazké Folklorní Dny” que va tenir lloc els dies 28, 29, 30 i 31 de juliol i 1 d’agost al casc antic de la ciutat de Praga (República Txeca).

Després d’arribar a Txèquia el dijous 28 a la tarda, de seguida es va veure que aquella no seria una sortida com les altres; temps just per deixar les maletes a l’habitació de l’hotel i tots els membres de l’expedició ja donàvem tombs pels carrers de la bohèmia Praga. Òperes, núvols, llambordes, casals, faroles, catedrals, botigues, pluja, pubs i les mítiques “pivo” ens donaven la benvinguda.

L’endemà al matí, la històrica plaça de Wenceslau o “Václavské námestí” era testimoni de la primera actuació del Ball de Bastons de Montblanc en terres txeques. Els montblanquins vam demanar a l’organització del Festival actuar fora l’escenari, al mig de la plaça, barrejats entre el públic, amb les distàncies curtes acostumades a la plaça Major de Montblanc. Més de mitja hora de closos i patacades al so del flabiol van deixar bocabadats els praguesos per la duresa d’una ball que no havien vist mai, que els va deixar gairebé hipnotitzats durant tota l’estona que va durar l’exhibició. A la tarda, tots emocionats i nerviosos per assistir a una experiència màgica sense precedents; la visita a la cerveseria més antiga de Bohèmia i una de les més antigues d’Europa, la U Fleko que data de 1499.

El dissabte 30, la cita bastonera era al cor de Praga, a la plaça Staromestské námestí, on hi ha el conegudíssim Rellotge Astronòmic de Praga (s. XV) i l’impressionant estàtua al predicador reformista txec Jan Hus. En aquesta ocasió, la pluja va obligar-nos a actuar sobre l’escenari però l’aigua no va deslluir l’exhibició en absolut, ja que va fer que fos més visible per a més gent. Acte seguit, van comunicar-nos que la cercavila havia estat cancel·lada, així que vam organitzar-nos una visita al Castell de Praga –residència dels antics reis de Bohèmia i actualment del President de Txèquia– i a la Catedral de Sant Vit (s. XIV). A les 6 de la tarda, a la Sala Noble de l’Ajuntament de Praga, l’alcalde de Praga Sr. Bohuslav Svoboda va rebre els caps de Colla del Ball de Bastons de Montblanc i va interessar-se per les danses ancestrals montblanquines i per l’origen dels bastons. Al vespre, representants de l’organització del Festival Internacional “Prazké Folklorní Dny” van entregar el diploma acreditatiu i un record del festival als membres del Ball de Bastons de Montblanc.

Per finalitzar la setmana adequadament no podia faltar un recorregut amb vaixell per l’amplíssim riu Vltava, afluent de l’Elba, on vam poder apreciar perfectament tots els ponts que creuen el riu i el famós Pont de Carles. Per la tarda, la visita va continuar fins al Call Jueu de Praga on vam poder visitar la sinagoga, el cementiri i el museu de l’Holocaust.

Dilluns al matí va ser el dia del comiat de Praga. El Ball de Bastons vam dir adéu a una ciutat que ens havia regalat cinc dies meravellosos, plens d’aventures, indrets màgics, noves experiències i que posseeix una gran vitalitat a tota hora del dia… i de la nit!

Fotos PragaFotos PragaFotos de Praga


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari