2010-04-21_170955 (1)

BASTONS DEL SEGLE XIV

Des del 29 d’abril fins el 8 de maig, el Ball de Bastons de Montblanc va viure una nova Setmana Medieval a Montblanc amb la taverna “Ball del Drac” i amb diverses actuacions bastoneres amb vestits de fa 700 anys.

Durant la Setmana Santa els bastoners vam estar treballant en el muntatge de la taverna a la plaça de Catalunya de Montblanc per a que tot estigués a punt per a l’estrena. Efectivament, el primer cap de setmana de la festa vam tornar a omplir els carrers pròxims amb el característic so dels bastons i amb una flaire de foc, de brasa, de Xurrasco… Novament, la taverna “Ball del Drac” va ser un dels punts més concorreguts per la gent arribada a Montblanc i que obrien els ulls com a taronges en veure les graelles amb els xurrascos bastoners fent xup-xup.

El divendres 6 de maig, els bastoners vam servir en el tradicional Sopar Medieval que se celebra a l’antiga església de Sant Francesc i que compta amb la participació dels reis, els nobles, Sant Jordi, les dúcties, les morisques i tota la resta de personatges de la Setmana Medieval. Enguany, a més, vam tenir com a convidats especials els grallers “Els Macabeus” de l’Arboç, qui ens van delectar amb les seves màgiques gralles i el seu bon humor. El cap de setmana va continuar més o menys bé -dissabte al vespre va caure un aiguat- i així vam arribar al diumenge, quan, després d’haver acabat de servir tots els dinars per a la gent, als bastoners ens esperava un excel·lent plat de macarrons que, com comença a ser recurrent, ens serveix per cloure la Setmana Medieval de Montblanc.

El Ball de Bastons de Montblanc felicita públicament a l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc per la festa tan entretinguda i divertida de cada any i fa un reconeixement públic als grallers “Els Macabeus” de l’Arboç que ens van acompanyar el segon cap de setmana i que van tenir el privilegi de passar la nit a una de les torres més emblemàtiques de tot el recinte emmurallat de Montblanc; la Torre de Bové (Seu social del Ball de Bastons de Montblanc).

Podeu veure imatges de la taverna clickant aquí.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari