CIMG9163

11-S, XEIC!

Després de l’intensa Festa Major de Montblanc, el Ball de Bastons de Montblanc ens vam desplaçar fins a la punta sud del país per viure amb els ulldeconencs les celebracions de la Diada Nacional de Catlaunya.

L’acte institucional va començar a l’Ajuntament d’Ulldecona d’on va sortir una comitiva formada per les Autoritats Municipals, les pubilles de les festes, la Banda de Música d’Ulldecona i el Ball de Bastons de Montblanc. Com a clausura de les Festes Quinquennals de la Verge de la Pietat d’Ulldecona s’havia muntat un gran acte amb una senyera gegant que presidia la plaça de l’església. Després dels parlaments polítics va haver-hi l’actuació de la Banda local que va acabar amb un emocionant “Cant dels Segadors”.

Acte seguit, era el torn del Ball de Bastons de Montblanc. El primer ball va ser seguit amb atenció i curiositat (i molt de silenci) pels ulldeconencs. Al finalitzar, aplaudiments correctes del públic assistent. Durant el segon ball continuava el silenci expectant fins que de sobte un bastoner va cridar Bastó! al rompre-se-li el bastó. En aquell moment, com una catarsi col·lectiva, tota la plaça va trencar el silenci i va iniciar-se un brunzit de murmurri entre el públic. Al finalitzar el ball, aquest cop sí els aplaudiments van fer-se ensordidors i ja no s’aturarien fins a finalitzar l’exhibició bastonera.

Després d’un merescut refresc, vam tornar a la plça de l’església per fer un improvitzat sopar popular al mig de l’espai central del municipi d’Ulldecona, a qui agraïm molt amablement la invitació a la seva festa.

I visca Catalunya!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari