CIMG8089

MEDALLA D’ARGENT DE MONTBLANC

L’Ajuntament de Montblanc va concedir en un Ple extraordinari el dia 6 de setembre l’atorgament de la medalla d’argent de la Vila al Ball de Bastons de Montblanc i, a títol pòstum, al Mestre Bastoner del Ball de Bastons de Montblanc Sr. Ramon Sanahuja i Cartañà.

Medalla d’Argent per al Ball de Bastons de Montblanc

Més de 275 anys d’història, 47 anys ininterromputs actuant a la Festa Major, dues Trobades Nacionals de Bastoners de Catalunya i un nombre grandiós, immens, de bastoners de diverses generacions que hi han picat. Aquests són els números que han dut a l’Ajuntament de Montblanc a atorgar la medalla “Vila Ducal de Montblanc”, en categoria d’argent, al Ball de Bastons de Montblanc.

La concessió fou aprovada en el Ple extraordinari que tingué lloc el passat dia 6 de setembre a les 20h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Montblanc. L’endemà, dia 7 a l’antiga església de St. Francesc, el President del Parlament de Catalunya Sr. Ernest Benach lliurà la Medalla d’Argent al Ball de Bastons de Montblanc. Una distinció que el Ball de Bastons actual vol compartir amb tots els exbastoners montblanquins.

Medalla d’Argent per al Mestre Bastoner Ramon Sanahuja

A més, coincidint amb la medalla que per al Ball de Bastons, l’Ajuntament de Montblanc va decidir atorgar a títol pòstum la medalla “Vila Ducal de Montblanc”, en categoria d’argent, al Mestre Bastoner Ramon Sanahuja Cartañà.

En Ramon, nat el 1924, fou bastoner a Montblanc de ben jovenet durant els anys 40, en plena postguerra. El 1964, el Ramon ‘Torrat’ es posà al capdavant del Ball de Bastons de Montblanc i va demanar a l’Alcalde Gomis permís per a què els bastoners montblanquins lluïssin al pit l’escut de la Vila Ducal, cosa que ha succeït fins l’actualitat. L’últim acte de la seva dilatada vida el va signar precisament com a representant del Ball de Bastons de Montblanc en el comiat de les monges clarisses del Santuari de la Mare de Déu de la Serra.

El diumenge dia 15 de febrer de 2009, l’església de Santa Maria la Major de Montblanc quedava literalment petita per acomiadar el Ramon. Bastoners i ex bastoners de totes les edats –i els Gegants, que ell havia ballat– van retre el seu homenatge al Ramon i varen picar la “Marxa dels Soldats” a la Plaça de Santa Maria per dir-li el seu últim adéu. Uns sentits aplaudiments van acomiadar definitivament el seu fèretre en un cotxe funerari atapeït de corones i flors.(http://www.bastoners.info/post/29/210)

Un any i mig després de la seva defunció, el Ball de Bastons de Montblanc es congratula per la Medalla d’argent de la Vila que fou entregada, a títol pòstum, al Mestre Bastoner Ramon Sanahuja i Cartañà.

Deixa un comentari