LO RIU ÉS VIDA!

Malgrat ser dia laborable, el passat dilluns dia 20 de setembre (l’endemà d’haver viatjat fins a la Catalunya Nord) el Ball de Bastons de Montblanc va acceptar de bon grat la invitació rebuda de de Mequinensa (Baix Cinca) per participar en les Festes de Santa Agatòclia d’aquella localitat. Prop de les 17h vam arribar al municipi on s’uneixen les aigües del Segre i l’Ebre, i per aigua no serà, doncs en aquell precís moment començava una tempesta amb pluja torrencial, llamps i trons com -segons els veïns- feia temps que no se’n veia cap d’igual.

Així que els bastoners, refugiats a la plaça de l’Ajuntament, vam témer la suspensió de la festa però finalment ens vam traslladar al poliesportiu de Mequinensa, a la riba del Riu Segre. Amb una mica de retard el Trabucaires de Sant Andreu del Palomar va iniciar les seves ràfegues de pòlvora que de seguida van aplegar bona part dels veïns del poble. Acte seguit era el torn del Ball de Bastons de Montblanc, que va entrar al pavelló picant la tradicional “Marxa Llarga”. Les grades -plenes de gom a gom- van emmudir i només calia mirar les cares de la gent per veure que estaven astorats amb el soroll imponent dels bastons, més encara si es té en compte la ressonància del propi pavelló. El repertori fou molt variat alternant-se formacions de 12, de 16 i de 20 bastoners.

Des de la Vila Ducal, donar les gràcies públicament als amics de Mequinensa per l’excel·lent rebuda i encara millor tracte durant tota la llarga estona que els montblanquins vam passar a la riba del Segre.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari