HISTÒRICA FESTA MAJOR D’ARGENT

Tot just el primer dia de les festes i ja havíem una Medalla d’Argent de mans del Molt Hble. Sr. Ernest Benach, President del Parlament de Catalunya.

Després del lliurament, el Ball de Bastons de Montblanc va acompanyar les Autoritats (entre elles, el Sr. Marc Galí i Segués, President de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, vingut expressament a Montblanc per l’acte d’entrega de les medalles d’argent) a la Salve. Posteriorment, hi va haver les actuacions a la plaça Major on, degut a l’excepcionalitat del dia, el Ball de Bastons va tenir un paper molt destacat actuant al centre de la plaça i sota el balcó de l’Ajuntament.

L’endemà, dia 8 de setembre Diada de la Mare de Déu de la Serra, a les 7h van començar les Matines bastoneres que ens van dur per diversos indrets de la Vila fins a les 11h, que vam anar al Santuari de la Serra a l’Ofici Solemne. En acabar, retorn a la plaça Major i actuació del Seguici Popular. La Colla Infantil va quatllar una molt bona actuació i la Colla Gran va presentar-se a plaça amb un espectacular “Ball del Vila-salva” de 24 i el ja típic “Trumfa amb Marxa i Tomb a la plaça”.El dia 9 a primera hora, els bastoners van poder saludar en persona l’Arquebisbe de Tarragona, el Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra i el Cap del govern andorrà vinguts a Montblanc per la Festa Major. Després de l’Eucaristia en honor al patró de la Vila l’apòstol Sant Maties, el Ball de Bastons de Montblanc va picar un inèdit i vistós “Perico” de 24. Mai vist. Diversos exbastoners montblanquins van voler donar personalment l’enhorabona a la Colla per aquell ball tan espectacular.El darrer dia de la festa, 11 de setembre Diada Nacional de Catalunya, els Infants del Banderí del Ball de Bastons de Montblanc van sumar-se a l’homenatge anual a Francesc de Castellví i Obando, montblanquí que actuà com a capità austriacista durant el Setge de Barcelona de 1714 i a l’exili a Viena, escriví les famoses cròniques de la Guerra de Successió “Narraciones históricas”.

Deixa un comentari