esplugues_cercavila

FESTA A ESPLUGUES

Una nova sortida, i no a buscar bolets, que era és l’època. El Ball de Bastons de Montblanc es va desplaçar aquest passat dissabte a Esplugues de Llobregat, per participar a la festa dels 25 anys de la colla bastonera d’aquest municipi. En total van ser divuit les colles que van participar a la cercavila que es va fer pels carrers del municipi. La gran majoria van participar a la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya a Montblanc, per la qual cosa va ser un dia de retrobaments i de cares conegudes.

Com sempre, la cercavila va estar plena de bastoners de diferents procedències, vestimentes i maneres de picar, però sempre amb l’esperit característic dels bastoners: ganes de passar-s’ho bé i de portar la tradició arreu de Catalunya. La cercavila va començar sobre les sis de la tarda. Després de dues hores de recorregut, la cercavila es va acabar a la plaça Catalunya d’Esplugues. Allà es van fer els parlaments de les autoritats, es van repartir uns obsequis commemoratius de l’aniversari a totes les colles i es va fer una ballada conjunta. Un ballada que va tenir una característica en comú: totes les colles, excepte algunes, van fer el mateix ball al mateix temps, ‘El Canari’. A més, els bastoners d’Esplugues van aprofitar per presentar un nou ball al seu repertori. Es tracta de l’On Vas Tonet, composat expressament per l’ocasió.

 

Imatges de la sortia a Esplugues de Llobregat. Fotos: Josep Ardila

Imatges de la cercavila i del sopar.

Fotos: Josep Ardila

 

La festa es va acabar amb un sopar a l’espai cobert del parc Pou d’en Fèlix. Un sopar que, per cert, serà recordat com un dels millors de les sortides realitzades fins ara. Fideuà calent acabat de fer, fricandó de vedella i pastís de xocolata. Una bona combinació (per llepar-se’n els dits) per després ballar amb el ritme de Rumb Al Bar, que van posar la música a la jornada. Molts bastoners es van animar a ballar rumba fins que, sobre les 12 de la nit, va sortir el bus novament cap a Montblanc. A les dues de la matinada s’acabava tot un dia bastoner.

Deixa un comentari