mines_cardona

DE LA CERDANYA …

El cap de setmana del 18 i 19 de setembre de 2010 el Ball de Bastons de Montblanc i diversos acompanyants van realitzar la seva sortida anual, aquest cop a la vila de Puigcerdà, capital de la Cerdanya. La primera parada va dur-nos al Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona per continuar fins a Sant Corneli de Cercs, on vam gaudir d’un espectacular dinar on no hi va faltar de res; menjar en quantitat, càntics diversos, “moteros”, ball o copes. Després de dinar vam entrar a es entranyes de la terra cap al Museu de les Mines de Cercs. Cap a les 7 de la tarda arribàvem a Puigcerdà i vam anar a fer una petita visita a la vila i el seu típic estany. Després de sopar i fer petar la xerrada a la sobretaula, els més joves van tornar cap al centre però aquest cop per fer una visita nocturna per tots els pubs i discoteques de la capital cerdana.

L’endemà al matí vam anar fins a la vila nord-catalana de Montlluís (Patrimoni de la Humanitat), on una guiée pseudo-indígena ens va explicar que la ciutadella fou construïda per Lluís XIV de França poc després del Tractat dels Pirineus, en què Felip IV de Castella va cedir la Ctalunya Nord als francesos sense consultar res als catalans del segle XVII. Després de la visita vam tornar a Puigcerdà per dinar i, durant les postres, els més menuts de l’expedició van fer de mà innocent en els sortejos de diferents productes típics de la terra.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari