aleixar

DE BATEIG A L’ALEIXAR

El passat cap de setmana, el Ball de Bastons de Montblanc va participar en la III Diada Bastonera de l’Aleixar el dissabte a la tarda i va actuar a la plaça de l’església de Lilla el diumenge al matí.

Últim dissabte d’agost. Ni la intensa calor va poder aturar el Ball de Bastons de Montblanc que es va desplaçar fins a l’Aleixar, Baix Camp, per compartir una tarda amb els amics dels Bastoners de l’Aleixar i les colles convidades de l’Orfeó Reusenc, la SACA de Sitges, de Sant Jaume dels Domenys i del Raval de Barcelona. A les 18h es donava el tret d’inici de la III Diada Bastonera amb la presentació i el bateig del Blai, el gegant bastoner de l’Aleixar, un element festiu molt ben aconseguit i que va fer el seu primer ball en públic sota una intensa pluja de confeti i caramels. Acte seguit va començar la cercavila que va recórrer els principals carrers i places d’aquesta bonica població de l’Aleixar, al peu de les muntanyes de Prades. El Ball de Bastons de Montblanc va aprofitar l’actuació per acabar de posar a punt l’esperada “Marxa Nova” per a la Festa Major de Montblanc. Com ja és tradicional, la cercavila va cloure amb un ball de cada colla i un de conjunt. La jornada va finalitzar amb un magnífic sopar al pati de l’escola de l’Aleixar, amb moments de gresca per a tothom.

L’endemà al migdia, els bastoners van fer una reeixida actuació aquest cop a la plaça de l’església de Lilla, a la sortida d’ofici, juntament amb els Grallers i els Gegants de Lilla, en motiu de la Festa Major de la pedania de Montblanc.

El Ball de Bastons de Montblanc vol agrair públicament als Bastoners de l’Aleixar la invitació i el tracte rebuts, així com a l’Associació de veïns Centre Unió Agrícola de Lilla.

Deixa un comentari