25cims

AL MONT BLANC

El passat 4 de setembre, el Ball de Bastons de Montblanc va fer una actuació bastonera al turó del Pla de Santa Bàrbara (389 m) en l’acte de celebració dels 25 anys de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya.

L’acte, que es va fer simultàniament a diversos indrets de Catalunya, va permetre veure i sentir balls de bastons a llocs com el Matagalls, el Santuari de Pinós, El Montcau, El Montmell, el volcà de Santa Margarida, la platja de Cambrils, El Clivelleres, el far de Sant Sebastià de la Guarda, el castell de Tona i el de Burriac, Santa Maria del Vilar, El Montgròs, Sant Miquel de les formigues, Els Munts, el Puig de la Creu o el Puig de l’àliga, a més del Pla de Santa Bàrbara de la Vila Ducal de Montblanc.

El turó, antigament anomenat Mont Blanc –Montis Albis, en català antic– i que donà nom a la Vila Ducal, guarda restes d’un poblat ibèric dels segles IV-II a.C. i els fonaments del primer castell de Montblanc (s. XII). Des del seu cim, es pot contemplar tot el recinte emmurallat de Montblanc així com tota la Conca de Barberà estricta, des de les Muntanyes de Prades a les serres de Miramar i del Tallat.

Deixa un comentari