PA250122

XXV MERCAT DE LA CASTANYA

El passat diumenge dia 25 d’octubre, el Ball de Bastons de Montblanc va desplaçar-se fins a Vilanova de Prades per participar en la 25a edició del Mercat de la Castanya d’aquesta bonica població de les Muntanyes de Prades.

A primera hora, la colla montblanquina arribava al Camp de Futbol de Vilanova acompanyada per un esplèndid Sol però a mesura que passaven les hores la temperatura va anar baixant i els núvols van tapar l’astre. El primer que es va copsar fou que el nombre de visitants s’ha incrementat moltíssim en comparació amb els anys anteriors, doncs les graelles es quedaven literalment petites per poder coure tota la llonganissa o l’arengada que donaven, això sí, sempre acompanyat amb uns quants porronets de bon vi. Després, una gran expectació per veure com es feien les castanyes i una bona cua per tastar-les.

 

Amb l’estómac ple i el cos reconfortat, va començar el torn folklòric que, tractant-se d’una celebració especial com són les Noces d’Argent del Mercat de la Castanya, va comptar aquest any amb més grups dels acostumats; Gegants de Cambrils i l’Espluga, els “Amics dels Gegants” de Montblanc, la colla dels Torraires i el Ball de Bastons de Montblanc van amenitzar l’acte amb les seves actuacions. Destacar, la col·laboració espontània que va sorgir entre entitats quan els Torraires van demanar una mica d’ajuda per poder muntar els seus castells i com no, el Ball de Bastons hi va accedir.  L’exhibició bastonera va començar amb l’entrada al recinte tot picant la “Marxa Llarga”, per acte seguit, recórrer diversos indrets de la zona esportiva de Vilanova tot fent seguici i picant balls com la Diana, el Sant Joan o el Pagès. Fins i tot, la colla es va atrevir –tot i que la combinació d’espardenyes i herbes humides és molt relliscosa– a executar els complicats Hereu Riera, Vila-salva o el Pasqualé.

Al punt del migdia es va cloure l’actuació bastonera que permeté a tothom gaudir del repicar bastoner des de ben a prop. En definitiva una de les festes més originals i boniques del calendari i dóna gust poder-hi assistir cada any. El Ball de Bastons de Montblanc vol agrair públicament al amics de Vilanova la invitació al Mercat de la Castanya.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari