P9170105

VALÈNCIA BASTONERA

El passat cap de setmana, 19 i 20 de setembre, el Ball de Bastons de Montblanc va realitzar la seva tradicional sortida de fi de temporada de dos dies aquest any al País Valencià on van visitar Peníscola, la Vall d’Uixó, València ciutat i el Port de Sagunt, i van actuar a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, la seu central de la coneguda associació Acció Cultural del País Valencià. Un viatge que en la major part, cobreix les despeses gràcies a la taverna “El Ball del Drac”, la taverna que tots els anys el Ball de Bastons de Montblanc instal·la durant la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc i en la que se serveixen xurrascos i altres carns, tot amb la decoració de l’època.

A trenc d’alba, prop de noranta montblanquins pujaven als dos autocars que estaven esperant davant del Local d’Assaig del Ball de Bastons de Montblanc, per poder ser de bon matí a l’impressionant castell templer de Peníscola, molt conegut per haver sigut residència del Papa cismàtic Benet XIII, el “Papa Luna”. El següent punt de l’itinerari va dur els montblanquins fins a la comarca de la Plana Baixa, on després de dinar, van poder visitar les magnífiques Coves de Sant Josep a la Vall d’Uixó. A mitja tarda el grup arribava al Cap i Casal de València on es va preparar per a l’actuació del vespre a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, seu d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV). El Ball de Bastons de Montblanc va realitzar una petita exhibició dels balls tradicionals montblanquins a la planta baixa del centre i acte seguit, el Sr. Toni Gisbert, coordinador d’ACPV, va oferir-se com a guia per mostrar tot el centre –uns antics grans magatzems– a la colla. A continuació, els bastoners montblanquins van entregar un record per a ACPV i l’associació, per la seva banda, va regalar al Ball de Bastons de Montblanc la primera biografia sobre el mític cap dels Maulets durant la Guerra de Successió, el valencià General Basset. Després de signar a favor de les emissions de TV3 al País Valencià, la colla montblanquina va dirigir-se a l’hotel de concentració on va començar una nit molt intensa i que va allargar-se fins a altes hores de la matinada.

L’endemà la matí, després d’atipar-se de valent amb l’esmorzar, la colla va desplaçar-se fins a la Ciutat de les Arts i les Ciències, on van gaudir de l’Oceanogràfic –l’aquari més gran d’Europa– i van poder apreciar multitud de peixos diferents. Sens dubte, l’atracció va ser quan un dels bastoners montblanquins va ser l’escollit per baixar a la piscina amb els dofins després de mostrar les seves habilitats com a amant de Michael Jackson a les grades del Delfinarium. El diumenge va continuar amb una típica paella valenciana, que no podia faltar pas, al Port de Sagunt. El viatge de tornada, tot i que llarg, va ser molt animat amb diversos càntics –com el ja conegut “Eixut”– i molta conya als autobusos, arribant a les nou del vespre a la Vila Ducal.

El Ball de Bastons de Montblanc vol agrair a l’Associació Cultural del País Valencià i al Sr. Toni Gisbert la seva rebuda a la ciutat de València, també agrair la presència de així com donar l’enhorabona a tots els membres d’aquesta nombrosa expedició montblanquina al País Valencià, que de ben segur tots en guardaran un bon record. Un viatge en el que s’ha superat totes les expectatives d’assistents i, per primera vegada, es va haver de llogar un segon autocar per poder donar cabuda a tota la gent que volia unir-se a la colla.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari