llibre angel vallverdu

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE

El dissabte dia 12 de desembre el Ball de Bastons de Montblanc va portar l’investigador del ball de bastons Àngel Vallverdú a presentar el seu llibre sobre el fet bastoner al Museu Arxiu de Montblanc.

 

Malgrat l’hora (dissabte a les 20h, coincidint amb el Barça – Espanyol), va quedar demostrat que a la Vila Ducal els bastons se senten molt profundament, doncs la Sala d’Actes del Museu Arxiu de Montblanc i Comarca va omplir-se completament per a la presentació a la Conca del llibre “… mireu com passen tocant els bastons. Ball de Bastons de Cambrils (1907 – 2007)” a càrrec d’Àngel Vallverdú Rom, eminent flabiolaire, investigador del ball de bastons i autor del llibre.Coincidint amb el centenari del Ball de Bastons de Cambrils, es va publicar aquest llibre que tracta sobre la història, músiques i balls d’aquesta colla de bastoners del Baix Camp així com les semblances i diferències amb les colles de Ball de Bastons de Montblanc i l’Espluga de Francolí. Les tres colles tenen un estil de picar i uns balls gairebé idèntics, doncs, tal i com es va explicar a l’acte, fou un montblanquí qui a principis de segle XX va anar a viure a Cambrils i va ensenyar la forma de picar de la capital de la Conca.L’acte va iniciar-se amb els parlaments del Sr. Joan Jàvega, Cap de Colla del Ball de Bastons de Montblanc –qui va glossar l’agermanament existent entre les colles de bastoners de Cambrils i de Montblanc– i del Sr. Josep Gomis, president del Museu Comarcal –qui, al seu torn, va destacar la bellesa plàstica i la força d’un ball tan nostrat–. A continuació, l’autor del llibre Sr. Àngel Vallverdú va fer la presentació del treball realitzat, explicant diverses vessants del Ball de Bastons de Cambrils (indumentària, bastons utilitzats, personatges destacats, melodies, balls).La part més gràfica de l’acte foren diversos vídeos gravats durant l’any 2007 dels mateixos balls, però executats per les colles de Cambrils, l’Espluga i Montblanc per apreciar visualment les diferències de moviments, ritmes i estils de picar. El punt i final el va posar el parlament de l’Alcalde de Montblanc, Sr. Josep Andreu, qui va destacar l’arrelament tan profund que té el Ball de Bastons de Montblanc amb la Vila Ducal. A la sortida hi havia un petit refrigeri per als assistents.

El Ball de Bastons de Montblanc vol fer públic el seu més sincer agraïment a Àngel Vallverdú per la seva genial exposició i el seu saber fer en tot moment, així com agrair a diversos representants del Ball de Bastons de Cambrils i al secretari de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya la seva presència a l’acte.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari