IMAG1214

LA GUÀRDIA I LILLA

El passats diumenges dies 23 i 30 d’agost el Ball de Bastons de Montblanc va participar en les festes majors de pedanies montblanquines amb la Colla Infantil que va actuar a La Guàrdia dels Prats i la Colla Gran que va fer-ho a Lilla.

La Colla Infantil del Ball de Bastons de Montblanc es va desplaçar fins al poble de La Guàrdia dels Prats per realitzar una petita exhibició a la sortida de l’Ofici Solemne en honor de Sant Pere Ermengol, patró de La Guàrdia. A les 13h començava la missa a l’església de Sant Jaume amb la participació de la Coral “Flor de Lis “. Un cop fora de l’església i sota un sol de justícia, va començar l’actuació bastonera. Val a dir que les vacances van causar forces baixes entre els bastoners més petits de Montblanc però, tot i això, la colla va donar mostres que conserva la bona forma de la passada primavera. Tot preparant ja la Festa Major de Montblanc, els bastoners van picar els tradicionals balls de “La Seca” i “Les Dones”. Acte seguit es van arriscar amb el ball de “El Tres i Clos”, un ball que la Colla Infantil va estrenar durant les passades Festes de Sant Maties de Montblanc convertint així La Guàrdia dels Prats en la segona població en veure el nou ball dels bastoners infantils. Per acabar l’exhibició, la Colla Infantil del Ball de Bastons va picar un dels clàssics montblanquins: “El Pagès”.  El diumenge 30 d’agost, per la seva banda, la Colla Gran del Ball de Bastons de Montblanc va participar en els actes de la Festa Major de Lilla, als peus de la Serra de Miramar. Després de la Missa Solemne i el mini concert del Cor Sant Joan de Lilla, hi va haver una petita mostra de folklore a la plaça de l’església per part del Ball de Bastons de Montblanc i dels capgrossos “El Pagès” i “La Pagesa” que ballaven al ritme del grup de grallers de Lilla. Els bastoners montblanquins van picar els balls de “Els Jueus”, “El Ball de Sant Joan”, “El Pasqualé” i la “Trumfa amb Marxa”, que van ser molt aplaudits pel públic assistent. L’acte va finalitzar amb un vermut a la terrassa de les antigues escoles de Lilla i amb una vista esplèndida de la vessant de la Serra de Miramar.El Ball de Bastons de Montblanc vol agrair públicament a l’AAVV de Sant Pere Ermengol de La Guàrdia dels Prats la seva invitació a participar a la Festa Major així com a tot el poble de Lilla per la calorosa rebuda que ens van donar.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari