amades

HOMENATGE A JOAN AMADES

En el marc del cinquantenari de la mort del folklorista Joan Amades, el diumenge 26 d’abril la Vila Ducal de Montblanc va retre un homenatge a l’autor del conegudíssim Costumari Catalàde la millor forma que es podia; tot el folklore montblanquí reunit a l’incomparable marc de l’església de Santa Maria la Major, situada al bell mig del nucli històric i en plena Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi.

L’acte consistia en la successió de representacions de totes les festes que se celebren a Montblanc al llarg de l’any; l’inici el marcà les Festes de Sant Maties i se succeïren cronològicamnet la festa del Corpus, les festes majors dels barris i pedanies, la Festa Major de Montblanc, la Castanyada i Tots Sants, Nadal, els Reis Mags, la Festa de Sant Antoni i els Tres Tombs, el Carnaval, la Setmana Santa i finalment la Setmana Medieval.

Moments instants abans de l'inici de l'acte. Vista general de l'altar major de Santa Maria.

Al principi de l’acte, mentre el narrador explicava què representen les antigues Festes i Fires de Sant Maties -actualment només Festes de Sant Maties-, el Ball de Bastons de Montblanc es situava al costat de l’altar major de l’església. Unes enormes pantalles gegants mostraven tot un seguit de fotografies del llarg del segle XX sobre les diverses colles que han anat formant el grup montblanquí fins que es presentà a la colla. El flautista tocà l’entrada de “El Pasqualé” i la colla l’executà de forma solemne, dins d’un temple en silenci sols trencat pel so dur i sec dels bastons i la tonada dolça i suau de la flauta. Després dels aplaudiments, la colla formà al centre de l’església i la creuà de punta a punta mentre picava la “Marxa Llarga”.

Després dels bastoners actuaren altres grups folklòrics locals i l’acte finalitzà amb parlaments de les autoritats.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari