A2354

FESTA DELS 45 ANYS SEGUITS

El passat diumenge dia 14 de juny, festivitat del Corpus, a la una del migdia, l’Ajuntament de la Vila va rebre la colla actual de bastoners i la colla de bastoners de 1964. Després, bastoners i acompanyants van enfilar el costerut camí fins al Santuari de la Mare de Déu de la Serra, on es va poder viure un emotiu acte d’homenatge als bastoners de la Colla de 1964. Es van passar diverses fotos dels anys 1964 a 1971 en una pantalla gegant i van haver-hi diferents parlaments de membres de les dues colles presents a l’acte. Unes pregàries i ofrenes van precedir el cant de la Salve a càrrec de l’Schola Cantorum de Sant Miquel. Acte seguit, autoritats, bastoners i acompanyants van anar fins al monument als bastoners de la Vila del passeig Conangla on es va inaugurar la remodelació de l’espai.

 

La comitiva va dirigir-se aleshores cap a l’antiga església de Sant Francesc, on tingué lloc el dinar de germanor per a prop de 140 persones. Amb la panxa plena, hi va haver els parlaments del Cap de Colla Joan Jàvega, de l’Alcalde Sr. Josep Andreu i del Sr. Josep Gomis. A continuació, es va fer una entrega de records de la diada a tots els integrants de la colla actual i a tots els bastoners de la Colla de 1964. Especialment emotius foren l’entrega de records als familiars dels membres de la Colla de 1964 ja desapareguts, tots i cadascun d’ells precedits per un solemne i calorós  aplaudiment de tothom. L’acte es va tancar amb l’entrega d’un quadre al Sr. Josep Gomis per agrair-li tot el que ha fet pel Ball de Bastons de Montblanc i pels 45 anys que fa que rep els bastoners a casa seva cada dia 8 de setembre durant les matines.

El grup es va dirigir després cap a la plaça Major per participar en la Processó del Corpus. Les tres colles del Ball de Bastons de Montblanc tancaven el Seguici Popular; eren la Colla Infantil, la Colla Gran i la Colla de 1964. Totes tres van realitzar una esplèndida processó actuant davant els altars i a les places de la Vila així com picant la Marxa Llarga durant el recorregut. Especial interès i admiració causaren els bastoners més veterans que, malgrat el pas dels anys, van donar mostres d’una vitalitat i entrega total a l’art de picar els bastons. La Diada va acabar amb l’actuació final a la plaça Major amb dos balls dels infantils i dos balls de la Colla Gran. Aquesta, en acabar, va cedir el seu torn a la Colla de 1964 que van exhibir-se i que, amb els balls de Sant Joan i dels Jueus, va arrencar la ovació de la plaça montblanquina.

Actuació de la Colla de 1964 al Santuari de la Serra. Fotografia de Núria Griso


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari