DSC04302

FESTA DE NADAL

El passat divendres dia 11 de desembre el Ball de Bastons de Montblanc va acomiadar l’any bastoner amb un animat berenar de la Colla Infantil i el Sopar de Nadal de la Colla Gran, ambdós al Local d’Assaig de l’entitat.

Prop de les 8 del vespre, començaren a arribar els nens de la Colla Infantil al Local d’Assaig del Ball de Bastons de Montblanc per participar en l’últim assaig de l’any. La sorpresa fou majúscula quan a l’entrar al local hi havia unes taules parades amb talls de coca i xocolatines per a tots. Un cop l’últim hagué arribat, es donà el tret de sortida al berenar. De sobte, els crits i les rialles deixaren pas al silenci de les boques plenes, tot i que val a dir que la tranquil·litat duraria ben poc, ja que en pocs minuts tots els nens tornaven a jugar i riure de nou. L’animada tarda tocà a la seva fi amb l’entrega d’uns lots de Nadal per als infants i els millors desitjos per a l’any vinent, en què no es tornaran a veure molts d’ells fins el divendres dia 5 de març quan es reprendran els assajos de la Colla Infantil.

 

A continuació, fou el torn dels més grans de l’entitat. Més puntualment que de costum anaren arribant els bastoners al Local d’Assaig. Els esperava un sopar a base del tradicional pa amb tomàquet i embotits, amb unes esplèndides truites de patata casolanes i una mica de pica-pica per compartir, tot ben regat amb refrescos i vins de la terra. No cal dir que durant tota l’estona va regnar el bon ambient i les bromes entre els bastoners, així com els ja tradicionals càntics bastoners, tot recordant moments d’aquest 2009 com les Olimpíades Bastoneres (que van guanyar per segon cop consecutiu els dreters), l’actuació a Les Rambles i a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, la festa dels 45è aniversari de la recuperació del Ball de Bastons a Montblanc, les coreografies a la piscina de Fulleda, la intensa Festa Major o el fantàstic viatge a València, entre altres.

Acabat el sopar i mentre se servien cafès i licors, arribà el moment més protocol·lari amb el parlament del Cap de Colla i la presentació de l’estat de l’entitat, que ja es troba immersa en la preparació de la XXXV Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya que se celebrarà a Montblanc el dia 3 de juliol de 2010. Acte seguit, els bastoners intercanviaren els regals de l’”amic invisible” que no deixaren a ningú indiferent i s’entregaren els lots de Nadal que deixaren els bastoners impressionats; una maleta de viatge que tots esperen fer servir moltíssim l’any que ve.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari