Sortida Al Poble Espanyol

Aquest passat cap de setmana, el Ball de Bastons de Montblanc va realitzar una nova sortida, dins l’atapeïda agenda de les últimes setmanes. Després d’anar fa dues setmanes a Altafulla, aquest cop l’autobús ens va portar a Barcelona, al Poble Espanyol, a l’acte de celebració del 250è aniversari de l’empresa Gomà-Camps.

En una carpa situada a les intal•lacions del Poble Espanyol, hi havia centenars de convidats de l’empresa, tots ells clients. Entre parlaments i parlaments, vam actuar. Primer de tot vam tocar “els soldats”, un ball que s’acostuma a fer a les autoritats, unes autoritats que en aquesta ocasió eren els clients de l’empresa, celebrant els 250 anys. Un ball on algun bastoner va sortir mal parat, amb el dit ensangrentat. Són coses de l’ofici. Més tard, vam tocar el “Sant Joan”, “els Jueus”, i el “Vilasalva”, un dels balls més antics del Ball de Bastons. I l’actuació es va acabar amb la tradicional “trumfa amb marxa”.

Després de tot el repertori, i dels aplaudiments del públic assistent, ens vam disposar a sopar. Sens dubte, un sopar de luxe. Al principi no gosàvem. Els cambrers anaven per tota la sala servint coses que a molts no els feia massa bona pinta. Però no es pot menjar amb els ulls. Quan ho vam tastar, tot era boníssim: pinxets amb carn, pinxets amb verduretes, delícies de salmó, marisc, rabes, croquetes de bolets, i noms que ni tan sols sabem pronunciar.

Però sens dubte, el que més ens va soprendre del gran menú, van ser el Mousse de crispetes i el Gelat de palote, sí el palote, aquell dolç amb gust a maduixa. Tot i que els bastoners som més de seure a taula i menjar un bon xurrasco, aquest cop ens va agradar tot molt, i vam quedar ben tips.

Un cop vam reposar i recordar tot el que havíem menjat, ens vam disposar a buscar al recinte del Poble Espanyol la reproducció del Portal de Bover de Montblanc, seu social de la nostra entitat, per tocar-hi un parell de balls. Un cop allà, vam tocar, i vam fer les pertinents fotografies, també davant de la reproducció de la font de Prades i de l’Antic Hospital de Sant Magdalena.

Com que ja estàvem animats, vam decidir tocar un parell de balls més en una plaça, on en un moments es va omplir de curiosos que es van sentir atrets pels nostres cops de bastó. Només ens va faltar passar la panereta. Després de tot això, vam tornar al bus direcció Montblanc.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari