Festa Major De Montblanc

Un any més, i ja en van 44 de consecutius, el Ball de Bastons de Montblanc va participar a la nostra Festa Major i, amics bastoners de Catalunya, us en volem fer 5 cèntims:

El dia 7 a la tarda, vigília de la Diada, ens va servir com a escalfament del gran dia que ens esperava l’endemà.

El dia 8, Diada de la Mare de Déu de la Serra, vam començar els balls amb les tradicionals MATINES de les 7 del matí. Durant 4 hores vam picar, riure, picar, menjar, picar, riure, beure, picar, fer pinya, riure, picar, badallar, picar, cantar, riure, picar, …

A les 12h començava l’actuació del Seguici Popular montblanquí. Després del bestiari (Àliga, Àligot, Drac, Drac Infantil i Mulassa) va actuar tan la colla infantil com la colla gran, que va sortir aclamada de la Plaça Major pel nombrós públic assistent.

L’endemà dia 9 de setembre, la Colla Infantil va picar per primer cop públicament el ball de “L’Hereu Riera” (un dels més complexos tècnicament del nostre ball de bastons).

La Colla Gran, al seu torn, va executar (més aviat va clavar) el mític “Perico“, rebent mostres d’admiració per part de l’Ajuntament, que va demanar-los dos balls més dels programats per a la Plaça Major de Montblanc.

Deixa un comentari